רשת ביגה, למי שלא מכיר, היא רשת בתי קפה בפריסה ארצית (מקריית שמונה עד באר שבע). לאחרונה חידשה הרשת את התפריט הטבעוני שלה, אז יצאנו לטעום אותו בסניף שבמתחם שרונה בתל אביב.
המלצרית הושיבה אותנו בשולחן והגישה לנו תפריטים רגילים. על גבי התפריט מצויינות בעלה ירוק המנות הטבעוניות. ציינו בפניה שאנחנו טבעונים היא אמרה שיש תפריט טבעוני נפרד, ומיד הגישה לנו אייפד עם תפריט ידידותי ובו מגוון ממש גדול של מנות טבעוניות.
בתפריט אפשר למצוא ארוחת בוקר, הם קוראים לה: ״טאפאס בוקר טבעוני״ (שכוללת חביתת חומוס עם עשבי תיבול, פטריות ובצל או לביבת בטטה בצ'ילי מתוק וטחינה גלומית, פלפלים קלויים בבלסמי מצומצם ושמן זית, חציל מעושן בטחינת סלק, ארטישוק, זיתי קלמטה וכמהין. הארוחה מוגשת עם לחם בינה סלט לבחירה, קפה ושתייה קרה). בגזרת הכריכים הם מציעים כריך בורגר טבעוני (לחמניית באו שמגיעה עם קציצה ותוספת פטריית פורטבלו צלויה, איולי מעושן, אצבעות בצל וכל זה מוגש לצד סלט עדשים קטן).
בגזרת המנות העיקריות יש פסטה בולונז עם ״בולונז מן הצומח״, ועוד מנות פסטה סטנדרטיות כמו פסטה אלי-אוליו, פסטה ברוטב עגבניות, פסטה עם ארטישוק, תרד וחצילים, וגם תבשיל קטניות בקארי (באייפד הוא נקרא ריזוטו ובתפריט הרגיל תבשיל) ויש גם פיצה – שאם תרצו אפשר להוסיף לה גבינה טבעונית. וכן, יש גם קינוח – נגיע אליו. יש כמובן עוד מנות פתיחה מגוונות, סלטים וכד׳ – אפשר להתעדכן דרך התפריט שנמצא באתר שלהם.
לאחר התלבטות, הלכנו על ספגטי בולונז מהצומח וריזוטו קטניות בקארי.
הספגטי הגיע עם כמות נכבדה מאוד של רוטב עגבניות ובולונז מן הצומח. המנה היא מנה מאוד בסיסית ופשוטה וזה מה שעושה אותה טעימה. רוטב העגבניות היה נעים, מתובל במידה הנכונה, לטעמי גם מוגש בכמות הנכונה (אני אוהבת שיש הרבה יותר רוטב מפסטה) – מנה טעימה שכיף לאכול. לדעתי גם ילדים ממש יאהבו אותה.
המנה השניה הייתה הריזוטו – חיטה, אורז בר, עדשים וקינואה, תרד טרי, פטריות וטופו, ברוטב קארי וטחינה גולמית.
המנה הייתה חביבה וטעימה. היו בה צ׳אנקים של פטריות שהיה כיף להיתקל בהם מידי ביס. את רוטב הקארי פחות הרגשתי אבל עם זאת, המנה הייתה מתובלת טוב ונגיעות הטחינה הגולמית נתנו לה עומק נוסף. החיסרון היחיד שלה היה הטופו – שלא היה מטופל כראוי: הוא היה יבש, קשה ללעיסה וכמעט ללא טעם (ואנחנו עוד מחובבי הטופו). היה עדיף למנה להיות בלעדיו.
לקינוח הזמנו את פס השוקולד הטבעוני – מוס שוקולד על בסיס שוקולדי קראנצ׳י – הקינוח הטבעוני היחיד שיש בתפריט. הקינוח הגיע אלינו לשולחן וגם במנה הזו ניכרת הנדיבות. פס השוקולד היה רחב – והספיק בהחלט לשני אנשים. הטעם היה מעולה. מוס שוקולד אוורירי ועשיר, במתיקות מעודנת כזו שכל ביס עשה חשק לביס נוסף. מנה שכיף לסיים איתה ארוחה.
לסיכום
כיף לדעת שעוד רשת בית קפה כמו ביגה מצטרפת לאחיותיה הגדולות (קפה גרג וקפה לנדוור) ומציע תפריט לקהל הטבעוני שכולל בתוכו יותר מרק סלט.
לתפריט הטבעוני של רשת ביגה »