ביקורת מסעדות: פיאצה

ביקורת מסעדות: פיאצה

פיאצה

היום: שלישי קיצי באמצע יוני
השעה: 22:00
המקום: מסעדת פיאצה, דקה מכיכר דיזינגוף

את מסעדת פיאצה אני רואה בכל פעם שאני מסתובבת ברחוב דיזינגוף. היא נמצאת כמעט בדיוק במרכז של של הרחוב. הפינה הירוקה, השולחנות העגולים עם המפות המשובצות ממש עושים לי את זה. ברגע של מצב רוח טוב החלטנו לנסות ולשאול האם ישנן מנות טבעוניות בתפריט. המארחת חייכה אלינו וענתה שכן, יש מספר מנות טבעוניות בתפריט ויש גם כאלה שאפשר לטבען. קנינו.
התיישבנו בשולחן עגול וחמוד ועיינו בתפריט. המנות הטבעונית מסומנות והיה אפשר להתלבט בין כמה מהן.

במנות הפתיחה הייתה אופציה אחת טבעונית – פטריות אלי אוליו (עם מחית כמהין, שמן זית, שום ופטרוזיליה ₪34) ואותה הזמנו. המלצרית החייכנית הציעה שנוסיף לזה פוקאצ׳ה וזרמנו. חמש דקות מרגע ההזמנה המנות הגיעו לשולחן חמות ומהבילות. הפטריות היו מושלמות בטעם שלהן ובצלייה. זה היה תענוג אמיתי שכל חובב פטריות כמונו יהנה ממנו. המנה הייתה יחסית גדולה למנת פתיחה וזה היה כיף.

הפוקאצ׳ה הגיעה עם שני מטבלים, עגבניות קצוצות בשמן זית וקרם חצילים מעולה. השילוב של הפטריות יחד עם קרם החצילים היה נפלא.

בגזרת הפיצות אפשר למצוא פיצות טבעוניות עם קייל וארטישוק (₪54) או פיצה אנטיפסטי (₪49).

בגדול, פסטות במקומות שהם ויגן-פרינדלי פחות מעניינות אותי. כמעט בכל המקומות הן אותו דבר, רוטב אלי-אוליו או רוטב עגבניות (אני לא מחובבי רוטב העגבניות). אף פעם לא אוכל למצוא רביולי טבעוני או טורטליני ממולא במשהו שאינו חלבי (או בשרי). שמחתי מאוד כשמצאתי בתפריט מנת פטוצ׳יני פונגי (פטריות שמפניון ופורצ'יני ברוטב שמנת ופרמז'ן) שסומנה כאופציה לגרסה טבעונית. אך אבוי – המלצרית עידכנה שבגרסה הטבעונית של המנה מקבלים בעצם פטוצ׳יני עם פטריות ושמן זית, אז מבחינתי זה הופך אותה לסתם עוד פסטה משעממת. ויתרתי. גידי בשונה ממני, חובב רוטב עגבניות והזמין את הטורטליוני ”אה לה נורמה" בגרסה הטבעונית (₪58) – שבעצם הפך להיות פנה ״אה לה נורמה״ מכיוון שלא מגישים במסעדה פסטות ממולאות. גידי נהנה מהמנה.

טורטליוני ”אה לה נורמה"
טורטליוני ”אה לה נורמה" בגרסה הטבעונית, ארטישוקים וחצילים ברוטב עגבניות – אה כבר אין להם טורטליני במסעדה, אז קיבלנו פנה

אני לעומת זאת ניסיתי את סטייק הדלורית (₪56) שמוגש עם תבשיל קינואה, עדשים וירקות שורש. לא מצאתי ירקות שורש. מצאתי רק גזר. המנה הייתה בינונית בטעם. תבשיל הקינואה היה יבש מידי, הדלורית לא הייתה מתובלת כלל מה שגרם לה להיות תפלה ולא משמעותית במנה. כדי להרים את המנה ביקשתי מהמלצרית עוד קצת מקרם החצילים המעולה שהגיע עם הפוקאצ׳ה.

סטייק דלורית
סטייק דלורית וקינואה. מנה חיוורת בטעמה

מנה שטעמנו ושהיינו חוזרים בשבילה: פטריות אלי-אוליו
מנה שלא טעמנו והיינו חוזרים בשבילה: אין כזו

יצא לכם לאכול שם? איך הייתה החוויה שלכם?

תמורה למחיר
★★★
★★
אווירה
★★
★★★
שירות
★★★★
אוכל
★★
★★★
סיכום
★★
★★★

[reut]

[list_bottom]

שתפי:

השאירי תגובה

דילוג לתוכן