היום: יום שלישי בתחילת נובמבר
השעה: 20:00
המקום: סופיצה שידועה גם בשם ״המרקיה״
אווירה אינטימית וחמימה, מושלמת לדייטים
סופיצה היא מסעדה ותיקה שנמצאת ברחוב יהודה הלוי התל אביבי. מסעדה איטלקית שכונתית עם אווירה ביתית ואינטימית. המקום מגיש מנות חלביות ולאחרונה התחיל להגיש גם מנות טבעוניות. בעל המקום, שגב, הזמין אותנו לארוחת טעימות טבעונית. הוא סיפר לנו שהוא וליעם שרף (שותפו) פתחו את המקום לפני כ-6 שנים מתוך אהבה גדולה לאוכל ולאנשים. המקום מגיש בנוסף למנות האיטלקיות, גם מרקים (במשך כל השנה) כשתמיד 4 מתוך חמשת המרקים שיש במסעדה הם טבעוניים.
למנה ראשונה קיבלנו את לחם הבית שהגיע יחד עם שלושה מתבלים ממש מצויינים, פסטו, טפנד זיתים ועגבניות מיובשות. את כל הממרחים מכינים במסעדה, ומרגישים את זה. לצד זה טעמנו 3 מרקים, ירקות, עדשים ומרק שעועית שהיה המוצלח ביותר מבין השלושה. לאחר מכן הגיעה לשולחן מחבת רותחת ועליה 2 קציצות עדשים ברוטב עגבניות (₪18). הקציצות היו טעימות והרוטב היה מצוין. מנה ראשונה קלילה, לא עמוסה, שמשאירה מקום לעוד.
הקציצות אפויות ועוזרות לחסוך בקלוריות
בהמשך קיבלנו טעימה קטנה מהסלטים שהם מגישים. שגב ציין כי את רוטב הויניגרט שיש בסלטים הם מכינים בעצמם והוא טבעוני.
לצד הסלטים הגיעה הפיצה. היא נקראת ״הטבעונית״ (₪50), יש עליה רוטב עגבניות עשוי היטב, תרד, חציל קלוי, פטריות וגבינה טבעונית כמובן. הפיצה הייתה טעימה בצורה יוצאת דופן, ובמבט לאחור, זו הפיצה הטבעונית הכי טעימה שיצא לנו לאכול. הגבינה הייתה טעימה, ובניגוד לרוב הפיצות הטבעוניות – לא נדבקת לשיניים בכל ביס. שאלנו את שגב באיזו גבינה הוא משתמש והוא סיפר שהם ניסו מספר גבינות טבעוניות שהיו לא מוצלחות, עד שהוא ניסה את גבינת המוצרלה של צ׳יזלי. הוא מסביר שלמרות שהיא יקרה הרבה יותר משאר הגבינות הטבעוניות והלא טבעוניות שיש בשוק, זה שווה את זה. כמות הגבינה הייתה נדיבה, לא הרגשנו שהיא תעשייתית מידי או מלאכותית. גם הבצק היה בעובי המושלם, כזה שלא מתקפל כשאתה מרים משולש וכל התוספות נופלות. לצערנו הם לא עושים משלוחים של פיצה.
יותר טעימה מדומינוס
בגזרת הקינוחים אפשר למצוא קלצונה ממולא בשוקולד (₪28) טבעוני – שלא טעמנו, אבל נשמע מבטיח. בשבועות הקרובים הם יעדכנו את התפריט כך שיהיה קל למצוא את המנות הטבעוניות וגם את אלו שקל לטבען.
מנה שטעמנו ושהיינו חוזרים בשבילה: הפיצה, ללא ספק
מנה שלא טעמנו והיינו חוזרים בשבילה: קלצונה שוקולד
יצא לכם לאכול שם? איך הייתה החוויה שלכם?
[reut]
[list_bottom]