ביקורת מסעדות: נגילה

ביקורת מסעדות: נגילה

נגילה2

היום: יום שישי קייצי בתחילת יוני
השעה: אחת בצהריים
המקום: מסעדת נגילה, 5 דקות הליכה משוק מחנה יהודה

הגענו למקום ביום שישי, שם קיבלה אותנו בחיוך גילה בעלת הבית וביתה חנה, השפית הראשית. האווירה הפסטורלית שהייתה במקום השרתה עלינו שלווה ונינוחות כאילו היינו בחופשה בחו״ל. המקום קיים כבר שנה, מתמחה במטבח הצמחוני-טבעוני ומגיש מגוון מנות שמבוססות על המטבח ההודי והים תיכוני.

על התפריט מסומנות המנות הטבעוניות, וגם מנות עם אופציה לטבען שזה כמעט כל המנות בתפריט. התפריט עשיר ומגוון במנות, פסטות, קישים, מאפים, מאכליים ביתיים כמו מוסקה, קציצות ועוד. המאפה הקריבי (35 ₪) וקציצות הירק (35 ₪), כבר הפכו למנות הדגל של המקום. לכבוד הקיץ התווספו לתפריט מנות מרעננות: כגון מרק גספצ'ו (25 ₪), לזניה טבעונית עם גבינת קשיו (50 ₪) ועוד. בנוסף, תפריט הבוקר הפך לטבעוני ברובו עם מנות כגון שקשוקת עדשים (35 ₪) ולחם בננות (28 ₪).

אחרי ששתינו מיץ גזר טרי וגם מיץ סלק הגיעה מנת הפתיחה שהזכירה לי את הטאלי ההודי. על מגש כסוף ורחב הונחו להם מטעמים מהמטבח: קרפצ׳יו סלק מרענן שהוגש עם גבינת שקדים, עלי גפן בייתים שהוגשו על רוטב קשיו נהדר, סלט חומוס חמצמץ, ועוד סלטים שמשתנים בהתאם לחומרי הגלם שיש באותו היום בשוק הסמוך. כל זה מלווה בפרוסות לחם שנאפה במקום. המנה נקראת ״הטבחית הרעבה״ (35 ₪) וזו בהחלט מנה שסוגרת פינה של רעב קטן. לזוג כמונו המנה מושלמת כמנת פתיחה, ואדם יחיד יכול להתענג עליה, להמשיך בארוחה ולשמור על מצפון שקט.

הטבחית הרעבה
הטבחית הרעבה: מגוון סלטים בהתאם למה שיש בשוק הסמוך

לאחר שהרגענו את הרעב הגיע סלט נגילה, סלט מרענן של חסות, אגסים, אגוזי מלך, עגבניות שרי ועוד, מלווה לצד גבינת שקדים מלוחה שמאזנת את מתיקות האגסים והרוטב. הסלט נקצץ בו במקום וממש אפשר להרגיש את טריות חומרי הגלם ואת רעננות העלים.

סלט נגילה
סלט נגילה וגבינת שקדים

מנת ההמבורגר הטבעוני (50 ₪) מוכרת בקרב הטבעוניים המקומיים וגם היא הפכה למנת הדגל של המקום. יצא לנו לאכול המבורגרים טבעוניים בהמון מקומות במשך השנתיים החולפות. רובם מגישים את ההמבורגר עם קציצה על בסיס פטריות – כבר לא חידוש גדול. הפעם, הקציצה הטבעונית בהמבורגר הייתה עשויה משעועית ומסייטן. אפשר היה להרגיש ולראות חתיכות בפנים. למרות שהקציצה הייתה רכה מידי לקציצת המבורגר, היא הייתה טעימה מאוד. הלחמנייה טרייה ורכה ומלאה בעגבניות טריות, עלה חסה, בצל ומלפפון חמוץ, כיאה להמבורגר מסורתי. הלחמניה מוגשת לצד בטטות אפיות מצויינות ורוטב עגבניות ביתי.

המבורגר
המבורגר טבעוני, מהטובים שאכלתי

מנה נוספת שהגיעה לשולחן בעקבות הכנסת מנות הקיץ, היא ״קציצות של סבתא פניה ברוטב במיה״ שהוגשה יחד עם אורז מלא. הקציצה הזכירה במרקמה קניידלך, היא הייתה מתובלת היטב והכי חשוב, לא יבשה. היא עסיסית ונמסה בפה. רוטב הבמיה מסביבה נתן את הרטיבות המתאימה לטבילת הקציצה. מנה מאוד ביתית שנותנת תחושה שבאמת נעשתה באהבה ע״י סבתא פניה. גילה מספרת שהבנות במטבח עמלו על הקציצה המון זמן, עם הרבה ניסוי וטעייה כדי להגיע לקציצה המושלמת, ובאמת מרגישים את זה בכל כל ביס.

קציצות-עדשים-ברוטב-במיה
קציצות של סבתא פניה ברוטב במיה / צילום: ילנה קווטני

למנה אחרונה הגיע מוס שוקולד בדמות עוגה על בסיס אגוזים. אם אמא שלי, סבתא שלי ואני נאכל את העוגה כולנו נצא מרוצות, המנה היא ללא גלוטן, ללא סוכר וכמובן טבעונית. עוגה רכה ולא מתוקה מידי, שגם מי שלא חובב קינוחים ייהנה ממנה.

עוגת שוקולד
עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן

מנה שטעמנו ושהיינו חוזרים בשבילה: ״הטבחית הרעבה״ – כי זה הכי כיף שאתה יכול לטעום המון דברים, במיוחד אם הם טעימים.
מנה שלא טעמנו והיינו חוזרים בשבילה: ״המאפה הקאריבי״ – בצק קארי פריך במילוי ירקות שורש, קישוא וצנוברים

יצא לכם לאכול שם? איך הייתה החוויה שלכם?

תמורה למחיר
★★★★
אווירה
★★
★★★
שירות
★★★★
אוכל
★★★★
סיכום
★★★★

 

שתפי:

השאירי תגובה