היום: ערב שישי בתחילת חודש אוגוסט
השעה: 20:30
המקום: אורנה ואלה, רח׳ שינקין, דקה מהבית
על המסעדה אורנה ואלה שמעתי לפני המון זמן. החלונות הגדולים שמשקיפים אל הרחוב, האנשים שיושבים שם, האוכל שמגישים, כל זה סיקרן אותי מאז שהגעתי לתל אביב. מאז הטבעונות המקום סיקרן אותי יותר וזאת משום שמגוון המנות הצמחוניות שמגישים שם הוא גדול יותר ממסעדות אחרות שאני מכירה. הפעם הלכנו שוב לראות מה יש להם להציע בגזרה הטבעונית.
בביקור הקודם שלנו הייתה להם מנה של טופו וירקות צרובים שזכורה לי כמנה מצויינת, לא מצאתי אותה בתפריט. כשהזמנתי מקום בטלפון סיפרתי לבחור שענה לי על חששותי בעקבות ההצצה בתפריט, הבחור היה נחמד והבטיח לי שלא אצא רעבה.
הגענו למקום והתיישבנו בשולחן. המלצרית החיננית סיפרה לנו שבמנות הראשונות הדבר הטבעוני היחיד שיש הוא מרק גספאצ׳ו (₪44) ושאם נרצה אפשר להתחלק במנה, וכך עשינו. כל אחד מאיתנו קיבל צלוחית קטנה של מרק שהייתה בול בכמות למנת פתיחה. אם הייתי צריכה לאכול את כל המרק כמנה ראשונה הייתי מדלגת על המנה העיקרית וקופצת ישר לקינוח.
מרק עגבניות קר עם קובית קרח רעננה
בקיץ הקודם הכנתי מרק גספאצ׳ו בעצמי, המרקם שלו לא היה משהו ובגלל זה חששתי להזמין את המנה. המרק שהגיע היה אחר לגמרי ממה שדמיינתי. הוא היה קטיפתי וקרמי, מאוזן וטעים.
למנה העיקרית הזמנו קציצות אזוקי וקינואה אדומה עם צ׳אטני עגבניות, קרם קשיו, סלט ואורז מלא (₪68). הצלחת שהגיעה הייתה יפיפייה. צבעונית מאוד, ועצם זה שמפת השולחן לבנה וכל הקירות מסביב לבנים ובוהקים גרמו לצלחת להיראות מזמינה ומגרה אפילו יותר. הקציצות היו חביבות, מעט יבשות, והן היו הכי טעימות כשהשתלבו בצ׳אטני העגבניות המעולה שהיה מתוק-חריף. הסלט הגיע עם פלחי מנגו מרעננים והיה טעים. גם האורז היה מתובל במידה והיה כיף לאכול אותו.
קציצות אזוקי קלילות
המנה הנוספת שהזמנו היא כנראה מהמנות המפורסמות של המסעדה, סינייה כרובית עם עגבניות ומג׳דרה (₪58). סינייה זה בעצם כלי עגול שעשוי ממתכת או חרס שבו נאפית המנה בתנור ומוגשת בתוכו. המנה היא מנה כבדה, (בניגוד למנת קציצות האזוקי) ואני מתה על זה. העגבניות בתחתית נותנות את החמיצות לטחינה שמלמעלה, והכרובית עשויה היטב וטעימה מאוד. תוספת המג׳דרה היא חביבה, משתלבת במנה, אבל פחות התחברתי, הייתי מעדיפה לקבל סלט ירוק מושקע שיקליל את המנה.
מי שאוהב אוכל כבד, יתענג על המנה הזו
הפעם לא הזמנו מנה אחרונה, אבל זכורה לי היטב, ולטובה מנת הבאונטי טבעוני (₪29). אם אתם באיזור, כנסו ותתפנקו – זה שווה את הקלוריות.
מנה שטעמנו ושהיינו חוזרים בשבילה: הבאונטי הטבעוני, קצת מתחרטת שלא זללתי אותו גם הפעם
מנה שלא טעמנו והיינו חוזרים בשבילה: שקשוקה טבעונית
יצא לכם לאכול שם? איך הייתה החוויה שלכם?
[reut]
[list_bottom]