מתכונים לחטיפים

ביסלי ביתי

מתכון לביסלי ביתי

כן, ביסלי זה לא בריא. זה משמין, זה לא “אוכל”. אבל עדיין, זה טעים, ומותר לחטוא מדי פעם. אבל אם כבר – למה לא להכין את זה לבד בבית. כי מה זה ביסלי בסה”כ? פסטה מטוגנת ותבלינים. זה פשוט להכנה בבית, ואתם יכולים להתאים את זה לעצמכם. רוצים ביסלי יותר חריף? תוסיפו צ’ילי. רוצים אותו מעושן? תוסיפו פפריקה מעושנת. אגב, מעדיפים אפייה על טיגון? למטה יש הוראות גם לזה.

מצרכים

חצי חבילת פסטה (250 גרם)
2 כפיות פפריקה
1 כפית אבקת שום
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
5 כפיות רוטב סויה
שמן קנולה לטיגון עמוק

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה במים, אבל לא לגמרי. להוציא קצת לפני שהיא מוכנה.
לסנן, ואז לצנן אותה כעשר דקות בצד על מגבת בד (שתספוג את המים). בינתיים – לחמם סיר עם השמן
ובמקביל להכין את תערובת התבלינים. מערבבים את הפפריקה, אבקת השום, הכמון, הכוסברה, המלח והפלפל השחור בקערית קטנה, ומניחים בצד.
מחלקים את הפסטה ל-5 קבוצות, ומטגנים את הקבוצה הראשונה כשהשמן רותח. זה טיפה מפחיד כשתראו את כל החתיכות נדבקות בשמן – אבל אין מה לפחד, אפשר יהיה להפריד אותן אח”כ.
לאחר כמה דקות, הפסטה מתחילה להשחים. היא לא צריכה להשחים מאוד, ולא לפחד שזה לא הצבע של ביסלי משקית, כי עוד צבע יתקבל מהתיבול.
מוציאים את הפסטה לקערה עם נייר סופג, במהירות אך בזהירות מפרידים את כל הפסטות שנדבקו אחת לשניה.

ביסלי ביתי - ישר מהטיגון

מוציאים את הנייר הסופג, מוסיפים כפית מתערובת התיבול וכפית סויה אחת, ומערבבים היטב.
זהו, יש לכם ביסלי חמים. עכשיו מעבירים אותו לקערה גדולה בצד, אליה נעביר את כל הביסלי המוכן.
חוזרים שוב על תהליך הטיגון והתיבול עם שאר הפסטה, קבוצה אחת בכל פעם.
זה הכל. הביסלי מוכן. הוא ישמר טרי כמה ימים בכלי אטום.

ביסלי ביתי אפוי

לפני שמכניסים לתנור (180 מעלות שחומם מראש), מערבבים את הפסטה (החצי מוכנה) בתערובת התבלינים, מוסיפים כף שמן קנולה ואת הסויה, כמובן, מערבבים היטב ואופים עד שהביסלי משחים (בערך 10 דקות, אך בכל תנור זה קצת אחרת. להתחיל עם 10 דקות ואם זה לא הופך לקראנצ׳י להמשיך עוד כ-10 דקות). לערבב מידי פעם, ולהיזהר לא לשים אותם יותר מידי זמן בתנור (כמו שקרה לנו)… אחרי שהוצאתם אותם מהתנור, אם נראה לכם שהביסלי טיפה רך, זה בסדר, הוא ייתקשה אחרי שיהיה קצת זמן בחוץ.

בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

10 תגובות

  • הכנתי בתנור.
    התיבול יצא משגע אבל אפילו שאפיתי בחום של 180 מעלות במשך כעשרים
    דקות זה יצא עדיין רק (גם כשהתקרר) ובכלל לא כריסטי אבל עדיין מאוד טעים!
    שכחתם לציין על איזה טמפרטורה להפעיל את התנור.
    אוה לכם אם תוסיפו את הפרט החשוב הזה בשביל הפעם הבאה.
    תודה על התמכון הנהדר.

    • היי מלכי, אני שמחה שנהנת מהמתכון למרות שלא יצא כפי שציפית… עידכנתי את ההוראות. בגדול החום משתנה בין תנור לתנור, אז אולי היה צריך לשים אותם עוד קצת זמן.

  • אני ניסיתי להכין את הביסלי המטוגן, וכשזה היה מוכן, טעמתי את הביסלי, והוא יצא מאוד חריף. כרגע אני מכינה את הביסלי האפוי, והוא כעת בתנור. כנראה שגם הוא יצא חריף, אבל לא נורא. תודה לך ששיתפת אותנו במתכון של הביסלי הבריא, כי פעם הייתי מכורה מאוד לביסלי, וכשגיליתי שזה לא בריא, היה לי קשה מאוד להפסיק לאכול אותו. אז בקיצור, תודה על המתכון, תודה תודה תודה.

  • זה המקום היחיד שאפשר להגיב ולכן אני מגיבה כאן.
    אותו מתכון בדיוק רץ בהמון אתרים.
    למרות שאני סבתא,אני מטורפת על חטיפים מלוחים והחלטתי להכין לבד.
    אז יש לי כמה הערות:
    כמו שכתבה כאן מישהי לפני,האפיה לא גורמת לחטיפים להפוך קריספיים.
    ניסיתי עם טורבו ובלי,אבל זה יצא כמו פסטה מאד פיקנטית וקצת יותר נוקשה.
    לדעתי,צריך לשים בתנור על חום נמוך למשך זמן ארוך יותר כדי לייבש את הפסטה.
    אחרת זה יישרף.מה דעתך?
    צריך לנסות….
    אם תהיה לי תשובה,אחזור.

השאר תגובה