בורקס תפוחי אדמה כשר לפסח

בורקס תפוחי אדמה כשר לפסח

פסח הוא לא החג האידיאלי להתחיל להתנסות במתכונים חדשים. אין את המצרכים הבסיסיים שמאפשרים להכין מתכון מושלם מההתחלה ועד הסוף כמו קמח, קמח מלא, פירורי לחם, שמנות גבינות ועוד (השנה לא מצאתי שמנת צמחית לבישול או קמח חומוס כשר לפסח). למרות זאת ובגלל שפסח מאוד מגביל ניסיתי להכין משהו קצת שונה עם מעט המצרכים שכן יש לי בבית. לא עוד מצה בריי לארוחת ערב, אל בורקסים! בורקסים ממצות שהמילוי שלהם הוא פירה – קל להכנה והחביב עליי כשזה מגיע לבורקסים. את הביצה החלפתי בקמח תפוחי אדמה עם מעט מים וציפיתי במעט פירורי מצה (קמח מצה) כדי לתת לבורקס קראנצי׳ות כיפית שמדמה בצק עלים. התוצאה יצאה טעימה במיוחד.

מצרכים ל-8 בורקסים

4 מצות
2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
1 בצל
2 כפיות מלח גדושות
שמיר – אופציונלי
2 כפות קמח תפוחי אדמה
קמח מצה
שמן לטיגון

אופן ההכנה

מרטיבים את המצות. ״שוטפים״ כל מצה מתחת לברז כחצי דקה או משרים בקערה לכחצי דקה. מיד שמים אותן בתוך מגבת, מכסים ומניחים בצד.

מכינים את הפירה

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר, מכסים במים ומבשלים על אש גדולה עד לרתיחה. כשהמים בסיר רותחים מוסיפים את כפיות המלח. טועמים את המים – הם אמורים להיות מלוחים (לא מאוד מלוחים, אבל לפחות כמו הים). מנמיכים את האש, סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות. בנתיים קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שהוא משחים. במחבת זו נשתמש לטיגון הבורקסים כך שאין צורך לשטוף.
אחרי 20 דקות, שתפוחי האדמה התרככו, מסננים את מי הבישול לכוס, או קערה ושומרים אותם. מוסיפים את הבצל המטוגן לסיר תפוחי האדמה ומועכים לפירה. אם הפירה יבש מידי מוסיפים מעט ממי הבישול עד שמגיעים לטקסטורה הרצויה. אני בשלב הזה קוצצת מעט שמיר ומוסיפה לפירה.

מכינים את הבורקסים

לוקחים מצה (היא אמורה להיות מאוד רכה בשלב הזה) וחוצים אותה שניים. על החלק הצר יותר שמים כף מהפירה ומגלגלים את המצה לצורת מלבן. כך עושים עם יתר המצות.
בצלחת עמוקה מערבבים 2 כפות קמח תפוחי אדמה עם מעט מים, עד שנוצר נוזל בצבע לבן (זה בסדר שזה דליל). בקעה נוספת מכינים את קמח המצה – הם משמשים כפירורי לחם. מחממים שמן במחבת.
טובלים כל בורקס תחילה בקערת הנוזל (מים וקמח תפוחי האדמה) ומעבירים לקערת קמח המצה וכשהשמן חם מכניסים למחבת. כך עושים עם יתר המצות. מטגנים את הבורקס כדקה מכל כיון עד שהם משחימים מעט. מעבירים לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן שנשארו.
מגישים לצד סלט ירקות טרי. בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן