תוספות

בורקס שבלולים במילוי בטטה וכרישה

רגע, שבלולים זה טבעוני?

רכיבים:

שתי בטטות בינוניות

כף שמן קוקוס*

כרישה אחת (החלק הלבן בלבד), חצויה לאורך וחתוכה לפרוסות דקות

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית קינמון

חבילה אחת (1 ק”ג) של בצק עלים

שמן קוקוס להברשה*

* ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית, אבל שמן קוקוס הולך נהדר עם בטטה.

הכנה:

מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה.

מחממים כף שמן קוקוס במחבת ומטגנים את הכרישה עד להזהבה. מורידים מהאש.

מערבבים היטב את הכרישה המטוגנת עם פירה הבטטה והתבלינים.

פורשים שליש מבצק העלים על משטח עבודה. מורחים עליו שליש מהמלית, ומגלגלים ליצירת גליל ארוך.

עם סכין חדה, פורסים את הגליל לפרוסות – יאי, שבלולים טבעוניים!

מניחים את השבלולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מברישים בשמן קוקוס.

אופים כ-30 דקות ב-200 מעלות צלזיוס.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה