
אני ממש אוהבת לראות תוכניות בישול בטלויזיה. אני מוצאת שם השראה, תוכן וטכניקות חדשות שלא הכרתי. אחת התכניות שאני ממש אוהבת היא ״מתכון נמצח״ של ערוץ פודי שבה בעצם בלוגרי אוכל מובילים מכינים ומבשלים מתכונים מהבלוג שלהם. אפשר למצוא שם את אפרת ליכטנשטט מהבלוג ״אז מה את עושה כל היום״, את עז תלם, אולגה טוכשר הטבעונית ועוד רבים וטובים.
באחת מהתכניות, הבלוגר אושר אידלמן הכין בורקסים מעלי פילו במילוי גבינות, הצורה והקלות שבהן הוא הכין את המתכון שבו את ליבי והכנתי גם אני בורקסים מבצק פילו אך עם מילוי טבעוני וטעים (וידאו של אושר מכין את המתכון, נמצא למטה). והנה המתכון לפניכם:
מצרכים
1 חבילת בצק פילו שהופשרה ע״פ הוראות היצרן
שומשום לקישוט
ספריי שמן
למלית:
1 חבילת טופו של תנובה
5 עגבניות מיובשות
5-6 עלי בזיליקום
מלח, לפי הטעם
מיץ לימון, לפי הטעם
לפני שמתחילים:
- אני אוהבת הפשרה איטית אז מבעוד מועד שמתי את הבצק במקרר שישפיר לאט.
- המלית היא לגמרי עיניין של טעם. אפשר להוסיף או להוריד עגבניות, עלי בזיליקום, מיץ לימון ומלח – תעשו את זה ע״פ טעמכם האישי, עד שתגיע לאיזון טעמים מושלם שאתם אוהבים.
- הכמות של המלית הספיקה ל 6 בורקסים מפנקים, אז אולי תרצו להכפיל כמויות.
- פעם נוספת שהכנתי את הבורקסים האלו הכנתי מלית של טופו עם בצל מטוגן ופטריות.
אופן ההכנה
מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים עד לעיסה חלקה וטעימה. אם אין לכם מעבד מזון, אפשר לפורר עם היד ולמעוך את הטופו עם מזלג (ואת שאר המרכיבים לקצוץ דק). הטופו של תנובה רך במיוחד ולכן יתאים לשיטה הזו.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומתיזים ספריי שמן על תבנית אפיה.
על משטח נקי (אני השתמשתי בקרש חיתוך) מניחים דף שלם של פילו (זהירות שלא יקרע) ומתיזים עליו ספרי שמן.בעזרת האצבעות מקרבים שתי צלעות נגדיות כלפי המרכז כך שתיווצר צורה של פפיון. מסובבים את הפפיון 90 מעלות וחוזרים על הפעולה כך שנוצרה שבשבת. מקפלים צלע נגדית אל צלע נגדית כך שבעצם נוצר מעין משולש.
את המילוי מניחים במרכז (״בתחתית במשלוש״) ואז מקפלים את צד ימין על המלית, אח״כ מקפלים את צד שמאל ואז את קודקוד המשולש. למעשה נוצר בורקס עגלגל ויפה. (אפשר להיעזר בסרטון של אושר שנמצא פה למטה, האקשן מתחיל בערך ב3:48).
מעבירים אותו לתבנית המשומנת וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים עד שהמילוי נגמר. מרססים שמן על הבורקסים ומצפים בשומשום. אופים את הבורקסים עד שהם משחימים כ-20 דק׳ (תלוי בתנור) ומגישים בתיאבון!



