
רכיבים:
קופסה אחת של גבינת טופוטי (גבינת שמנת טבעונית – להשיג בחנויות הטבע ובחלק מהסופרים)
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
2 שיני שום קלופות
חבילה אחת (1 ק"ג) של בצק עלים
שמן זית להברשה
שומשום ו/או זרעי פשתן
הכנה:
טוחנים את האגוזים עם עשבי התיבול והשום במעבד מזון, בכמה פולסים מהירים כדי להשאיר את האגוזים קצוצים דק.
מערבבים את תערובת האגוזים ועשבי התיבול עם גבינת הטופוטי.
פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וקורצים עיגולים באמעות כוס. מניחים כף מהמלית על כל עיגול, מקפלים באמצע ליצירת חצי עיגול, סוגרים ומהדקים היטב בעזרת מזלג.
מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום ו/או זרעי פשתן מלמעלה.
אופים כ-30 דקות ב-200 מעלות צלזיוס.
שתפי: