בורקס גבינה טבעוני

גילוי נאות: הגיעה לידינו חבילה של הגבינות הטבעוניות של המותג החדש משומשו.
אם עוד לא שמעתם על משומשו, נספר לכם שזה מותג חדש של מוצרים טבעוניים שפותח ומיוצר בישראל. כרגע יש להם 6 מוצרים, 3 סוגים של גבינה צהובה ושלושה מוצרים של גבינה מלוחה. כל ששת המוצרים הם טבעוניים לחלוטין ואינם מכילים גלוטן או סויה, שזו בשורה מצויינת לרגישים לסויה גלוטן ולקטוז, כמובן.

לצורך המתכון הבא השתמשנו בגבינה המלוחה (הורודה, שמכילה 5% שומן) שידוך מצוין לבצק העלים ששכב לנו בפריזר. כל מה שתצטרכו למתכון הזה זה בסך הכל ארבעה מרכיבים, שגם על שני האחרונים אפשר לוותר. הבורקסים יצאו נפלאים, הגבינה הותכה מעט במהלך האפייה והטעם שלה היה מעולה, ממש כמו בבורקס גבינה קלאסי.

כמובן שאם תשתמשו בכל בצק העלים תצא לכם כמות ענקית של בורקסים ואולי תצטרכו חבילה נוספת של גבינה, אבל אם אתם מכינים למעט אנשים, 1/4 חבילה של בצק עלים תספיק וגם בערך 1/3 חבילה של גבינה.
וטיפ קטן: כשעובדים עם בצק עלים, כדאי לעבוד בסביבה קרה (במיוחד בימים חמים, כדאי להדליק מזגן) כדי שהוא לא יתחיל להידבק ולהפוך ללא נוח לשימוש.

מרכיבים

חבילת בצק עלים, או בצק פילאס מופשרת
גבינה מלוחה
מעט סילאן מהול במים
שומשום

אופן ההכנה

בשביל לחסוך בקלוריות, מרדדים את בצק העלים לשכבה דקה. לאחר מכן חותכים אותו ל-9 ריבועים שווים בגודלם.
חותכים מהגבינה פרוסה דקה (בערך בעובי של חצי ס״מ) כל פרוסה כזו חותכים לשניים וכל חלק חותכים לשני משולשים. מניחים משולש גבינה במרכז כל ריבוע של בצק העלים (פינת הגבינה מקבילה לפינת הבצק), מקפלים לחצי את ריבוע הבצק ובעזרת שיני מזלג מהדקים את הקצוות שלא ייפתחו במהלך האפייה. מסדרים בתבנית, על נייר אפייה ומושחים כל משולש בקצת סילאן מהול במים (לצבע יפה) ומפזרים מעט שומשום לקישוט. אופים בתנור כ-10 דקות עד שהבורקסים משחימים ומוכנים. מגישים ליד סלט טרי ואוכלים בכיף גדול!

בורקס גבינה טבעוני

כאן תוכלו לראות באיזה חנויות תוכלו למצוא את הגבינות של משומשו.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

3 תגובות

לאה 25/06/2016 - 17:04

האם אפשר להכין את הבורקסים ( רק את הגבינה עם הסולטן ושומשום מעל בלי להכניס לתנור ) עם הגבינה ולהקפיא אותם לאחר מיכן ?

הגיבי
תיאבון בריא 26/06/2016 - 09:14

בגלל שמכינים את הבורקסים מבצק עלים שהפשיר, לא מומלץ להקפיא אותו שוב. לכן עדיף להכין את הבורקסים מיד ולא להקפיא אותם שוב.
אם את רוצה להכין מראש, אפשר להכין אותם עם בצק פילו – זה שלא נמצא במקפיא (בד״כ נמצא איפה שהלחמים בסופרמרקט) ואז להקפיא. לא ניסיתי בעצמי, אבל אני חושבת שהגבינה תעבור מקפיא בצורה טובה.

הגיבי
לי 07/09/2016 - 00:21

היי
הכנתי את הבורקסים לפי ההוראות והם השחימו אבל כשחתכתי אחד מהם לחצי הגבינה לא ממש הותכה עד הסוף .
גם אין לגבינה ריח ממש גבינתי היא די תפלה אפילו:(

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן