
נכון שבורקס תפוחי אדמה יכול גם ככה להיות טבעוני בקלות (כל עוד הוא לא מוברש בביצה), אבל המלית הזאת היא שדרוג מרשים ומפנק.
רכיבים:
שני תפוחי אדמה קטנים (תפוחי אדמה אורגניים הם טעימים הרבה יותר ולרוב לא יקרים יותר מהרגילים)
כף שמן זית
1/2 כוס בצל קצוץ
סלסלת פטריות פורטובלו, קצוצות דק
1/4 כוס יין אדום יבש
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
חבילה אחת (1 ק"ג) של בצק עלים
שמן זית להברשה
שומשום ו/או זרעי פשתן

הכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה.
מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות, רוטב הסויה, היין והתבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים מתאדים.
מערבבים את תערובת הפטריות עם הפירה והפטרוזיליה הקצוצה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים אותו לריבועים. מניחים כף מהמלית על כל ריבוע, מקפלים באמצע ליצירת מלבן, סוגרים ומהדקים היטב בעזרת מזלג.
מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום ו/או זרעי פשתן מלמעלה.
אופים כ-30 דקות ב-200 מעלות צלזיוס.