מתכונים למנות עיקריות תוספות

בורגול עם עגבניות וזיתים

תוספת מהירה וטעימה עם ניחוח שמזכיר פיצה. אם יש שאריות, אפשר לאכול גם כסלט קר. נחמד לשחק עם סוגים שונים של עגבניות… אני מאוהבת בעגבניות ‘שוקוליטוס’ בעלות הצבע הכהה והטעם המתוק. מאוהבת? מתה עליהן. אני רוצה להתחתן איתן ולעשות להן ילדים. אז זהו.

רכיבים: (3-4 מנות)

כף שמן זית

בצל בינוני, קצוץ

2 שיני שום, פרוסות דק

2 עגבניות גדולות, או 2 חופנים של עגבניות שרי, או כל שילוב שתרצו – קצוצות

3/4 1 כוסות מים

100 גרם רסק עגבניות

כוס בורגול גס

כפית מלח

כפית פפריקה מעושנת

כפית אורגנו יבש

1/2 כפית פלפל שחור

חופן זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים לטבעות

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ואת העגבניות הקצוצות ומטגנים עוד דקה או שתיים.

מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והבורגול ובוחשים פעם אחת. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים.

מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את טבעות הזיתים ומערבבים.

באיחולי בתאבון, ויותר חשוב מזה – ערב שקט לכולם, משני צידי הגבול.

להוראות ההכנה ›
Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה