בולונז פטריות זיתים ועגבניות

של חני מרגולין

החומרים:

3 כפות שמן
הירקות הבאים חתוכים לקוביות קטנות מאד:
500 ג"ר בצלים סגולים {2 גדולים}
1 גזר גדול לא קלוף שטוף ומנוקה מהקצוות
1 גבעול סלרי
500 ג"ר פטריות פורטבלו {כדאי להוריד את החלק החיצוני מתחתית רגלי הפטריות}
1 ורבע כוסות נבטוטים מהסוג העדין
1 שן שום קצוצה
2 כפות תבלין פילדלפיה
1 כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק
2\1 כפית טימין מיובש
1 כפית שטוחה סחוג אדום {אפשר פחות}
210 ג"ר רסק עגבניות
1 קופסאת זיתים ירוקים מגולענים מושרים במים רותחים כ-10 דקות ולאחר מכן מסוננים
2\1 ליטר מים

כך עושים:

1.בסיר רחב בעל ציפוי נון סטיק, מטגנים ב-3 כפות שמן את קוביות הבצל,
הגזר והסלרי. מטגנים על אש בינונית כ-10 דקות תוך ערבוב מידי פעם
{זהירות, לא לשרוף}
2.מוסיפים את קוביות הפטריות וממשיכים לטגן כ-2 דקות.
3.מוסיפים את כל התבלינים והשום, מערבבים ומוסיפים את כל שאר מרכיבי
המתכון. מבשלים עד שהרוטב מתמצק, מתקנים טעמים ומכבים את האש.
מגישים עם אורז. {בתמונה: אורז ריזוטו מבושל עם בצל}

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן