lbolo1

יש הרבה וריאציות של בולונז טבעוני, והרבה מהן משתמשות בתחליפי בשר טחון למיניהם. כאן החלטתי להשתמש דווקא בעדשים שחורות – ללא ספק אחת הקטניות הטעימות ביותר, והתוצאה נהדרת. העדשים השחורות גם מתאימות במיוחד לתבשיל הזה כיוון שהן לא מתפרקות במהלך הבישול הארוך. מומלץ להגיש עם פסטה קצרה, שקולטת יפה את הרוטב העשיר. אני השתמשתי ברדיאטורי – צורת הפסטה החביבה עליי מכל הזמנים – אבל גם פוזילי או פנה, למשל, יעבדו מצויין.

רכיבים: (כ-6 מנות)

2 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ

6 שיני שום, פרוסות

שני גבעולי סלרי, ללא העלים, קצוצים

גזר גדול, קצוץ

4 עגבניות בשלות, קצוצות

250 גרם רסק עגבניות

1/3 כוס יין אדום יבש

1/2 1 כוסות מים או ציר ירקות

עלים מכ-10 גבעולי טימין

חופן עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות

כף מלח

2 כפיות סוכר חום

חצי כפית פלפל שחור גרוס

קורט קינמון

1/2 1 כוסות עדשים שחורות (אין צורך להשרות לפני)

להגשה: פסטה קצרה כלשהי, מבושלת על-פי הוראות היצרן

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד שתי דקות.

מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים, היין, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את העדשים. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה מאוד. מערבבים מדי פעם. ניתן להוסיף מעט מים במהלך הבישול במידת הצורך.

מגישים עם פסטה.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

1 תגובה

חיה 18/12/2022 - 21:58

למה צריך לבשל זמן ממושך,שעה וחצי?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן