באונטי מעולה! מ"הספר המתוק" והמדהים של אפרת מ"אז מה את עושה כל היום" ונטלי מעוגיו.נט
הנה המתכון מועתק מהספר (עם הערות שלי)
מצרכים
100 מ"ל (1/4 פחית) קרם קוקוס (אני השתמשתי בAroy-D המעולה)
150 גרם (3/4 כוס) שמן קוקוס (במצב נוזלי)
300 גרם (1 וחצי כוסות) סוכר (סוכר קנים דק)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
250 גרם (2 וחצי כוסות) קוקוס טחון (השתמשתי בחברת Bio שיש לה 100% קוקוס טחון אורגני)
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר (השתמשתי בשוקולד בלגי 85% קקאו עם שברי קקאו)
2 כפיות שמן (השתמשתי שוב בשמן קוקוס)
אופן ההכנה
בסיר בינוני שמים קרם קוקוס, שמן קוקוס, סוכר, וניל ומלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עוד 3-4 דקות בבעבוע עדין.
מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת צמיגית.
יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים לשכבה אחידה ומצננים במקפיא כשלוש שעות.
כשהתערובת קרה, חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה, ומניחים במקפיא עד להכנת הציפוי.
ציפוי: קוצצים את השוקולד וממיסים בבאן מארי, מוסיפים את השמן כך שהתערובת תהיה דלילה יחסית.
בעזרת מזלג טובלים את קוביות הקוקוס בתוך השוקולד, מוציאים ומנערים את עודפי השוקולד.
מניחים את החטיפים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקפיא כ-10 דקות עד שהציפוי מתקשה.
שומרים בקופסא אטומה במקפיא עד שבועיים ומוציאים לטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה.