5

אי אפשר להתעלם מהם… הם בכל מקום, בפיד, בקבוצות בישול, על קירות ובהודעות פרטיות. אני מדברת על הסרטונים הקצרים של Tasty אלה שמראים איך להכין מאכלים טעימים בצ׳יק צ׳ק ובקלי קלות. ובכן, הכנו את האנצ׳לדס מהסרטון הזה. (מה זה אנצ׳ילדס? הנה תקראו כאן) לקח לנו קצת יותר מ-51 שניות (בערך 40 דקות) וזה לא היה נראה יפה כמו שלהם, אבל היה טעים מאוד (וחריף מאוד, את במתכון פה למטה כבר הפחתתי את כמות הצ׳לי) ולא מסובך להכנה כמו שזה נשמע. אז אם אתם מתגעגעים למקסיקו או בא לכם לטעום אוכל מקסיקני, המתכון הזה זו הזדמנות מצוינת!

מצרכים

לרוטב
3 כפות שמן
2 כפות קמח
2 כפות אבקת צ׳ילי או צ׳ילי גרוס, או יותר אם אתם אוהבים חריף
1 כף אורגנו מיובש
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק, או לפי הטעם
או
2 כוסות של ציר ירקות

או – רוטב עגבניות מוכן

למילוי
1/2 בצל
1 פלפל צהוב, או אדום
1 זוקיני קטן
מלח ופלפל לפי הטעם
1 קופסת שימורים מסוננת של שעועית שחורה
1/4 כוס זיתים, פרוסים לטבעות

לקישוט
1 בצל ירוק
חופן עלי כוסברה
3 טורטיות גדולות מקמח תירס

לרוטב קשיו
1/2 כוס קשיו טבעי
1/2 כוס מים רותחים
1 כף מיץ לימון
מלח לטעם

*אנחנו עשינו את זה בתבנית קטנה-בינונית עם 3 טורטיות גדולות מחיטה מלאה (לא היה לנו טורטיות תירס) ונשאר לנו קצת מילוי. אם יש לכם תבנית קצת יותר גדולה אז המילוי יספיק, ואם יש לכם טורטיות קטנות, אז בערך 8 טורטיות

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב
במחבת בינונית מערבבים ביחד את הקמח והשמן על חום נמוך, עד שנוצרת תערובת אחידה. מערבבים את המים החמים יחד עם אבקת המרק ומוסיפים בהדרגה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך. בערך 5 דקות. מניחים בצד.

במחבת/סיר נוסף מכינים את המילוי (אפשר להעביר את הרוטב לקערה, ולשטוף את הסיר שהשתמשתם בו):
מטגנים כ-3 דקות את הבצל והפלפל. מוסיפים את הזוקיני והשעועית השחור, מערבבים היטב ומתבלים עם מלח ופלפל.

מחמים את הטורטיות במיקרוגל, 30 שניות מכוסות במגבת, כדי שייתרכו ויהיה קל לגלגל אותן.

מסדרים את התבנית
מורחים את הרוטב שהכנו על הטורטיה מוסיפים את המילוי, מגלגלים ומניחים בתבנית. כך עושים עם כל הטורטיות. מוזגים את שאר הרוטב על הטורטיות שבתבנית. מקשטים מלמעלה עם זיתים ובצל ירוק. מכסים את התבנית בנייר אלומניום ואפים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) ל-20 דקות.

מכינים את רוטב הקשיו
טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב עד למרקם חלק.

מגישים לצד רוטב הקשיו ופרוסות אבוקדו.

בתיאבון!

1

2

3

4

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן