אז מה היה לנו בארבע השנים האחרונות, מאז שמגמת הטבעונות תפסה תאוצה? מסעדות טבעוניות נפתחו, מנות ידידותית לטבעונים התווספו למסעדות ברחבי הארץ. במקביל המודעות לאוכל בריא גברה ובסופרמרקטים אפשר למצוא מחלקות שלמות של אוכל אורגני בריא וטבעי. תחקירים שונים התפרסמו המראים עד כמה האוכל שאנחנו רגילים לצרוך, כמו סלטים, ביצים ובשר הוא לא באמת בריא ואיכותי כמו שחשבנו. במילים אחרות – המגמה היא שמירה על הבריאות שלנו והחזרה אל הטבע.
עם המגמה הגוברת אפשר להבחין בחנויות שונות ברחבי הארץ ששמות דגש על שירות, מוצרים טבעיים, איכותיים ובריאים. אחת מבין החנויות החלוצות שהבחינה במגמה היא ״אלגריה״ – מעדנייה טבעונית. אלגריה קיימת בנוף התל אביבי כבר שלוש שנים והיא מציעה שלל מוצרי מעדנייה כמו גבינות, עוגות, עוגיות, מאפים שונים, אוכל מוכן, ריבות, יינות בוטיק ועוד שלל מוצרים – כולם טבעוניים וכולם מגיעים מייצרנים מקומיים.
טבעונות כדרך חיים
את המקום הקימו מיקי סלע ומאיה אלוני ששניהם צברו קילומטראז׳ לא קטן בתחום האוכל. ״עם השנים הבנו שהכיף האמיתי מתחיל ונגמר סביב שולחן האוכל. אוכל שכולם יכולים ליהנות ממנו, בני זוג, המשפחה, הילדים והחברים. אלגריה נותנת את הפתרון למי שאוהב לארח בביתו אבל לא תמיד מוצא את הזמן לבשל״.
לאוכל בריא הם הגיעו דרך ההבנה הפשוטה שאוכל תעשייתי הוא לא בריא ויש אלטרנטיבות טובות ואיכותיות שעושות טוב לגוף.
אלוני וסלע ליקטו יצרנים מקומיים שעושים קסמים (טעימים ביותר) מבלי לערב מוצרים מן החי, חלב או ביצים. ״הטעמים מעניינים יותר, וכאנשים שאוהבים אוכל זה פתח בפנינו עולם שלם״ אומר מיקי, ״יש אופציה לכל מי שמחפש פינוק טבעוני – אפשר להגיע ולמלא סל של מוצרים לפיקניק בפארק, אוכל לכל השבוע, עוגות ליום הולדת או אוכל למשרד״.
מאפה איכותי וטבעוני
לאחרונה הם פתחו איזור ישיבה כך שאפשר ליהנות ממטעמי המעדנייה כארוחת בוקר (מאפים מתוקים וקפה איכותי) או להגיע לארוחת צהריים. בתפריט תמצאו כריכים שונים כגון כריך עיג׳ה שמורכב מחביתת ירק וקישואים, טחינה, לימון כבוש, חצילים, וסלסת עגבניות (₪36). המבורגר נהדר שעשוי מקציצת קטניות מונבטות ואורז מלא, איולי קארי (מצוין!), כרוב כבוש, בצל סגול, עגבנייה וחסה אייסברג (₪38). המטבח מציע גם סלטים שונים, לימי הקיץ הקרבים – סלט אטריות שעועית אסייתי שמורכב מאצות, פטריות טריות ומלווה בטופו קדיתא (₪42). סלט בלו-צ׳יז הכולל חסה אייסברג, בטטה אפויה, תפוח, גבינת רוקפור ורוטב בלו צ'יז (₪46), ועוד מגוון של תבשילים, לחמים, ממרחים וספיישלים משתנים.
כריך עיג׳ה. חביתת ירק מצוינת.
אל תפספסו את ההמבורגר.
המטבח הטבעוני
בנוגע לטרנד הטבעונות ככלל והמטבח הטבעוני בפרט, אומר מיקי ״מטבח טבעוני אמיתי לא משמש רק כתחליף למטבח הרגיל, הוא מספק גם טעמים חדשים ועשירים יותר. בזכות היצירתיות וחומרי הגלם השונים מתקבלת תוצאה מפתיעה. כך זכינו לפגוש יצרנים סופר מוכשרים״.
את כל המוצרים שיש באלגריה תכולו למצוא כתובים ומתומחרים באתר הבית של המקום, על הספיישלים היומיים אפשר להתעדכן בטלפון. ואם תהיתם מדוע הגבינות ושאר הפינוקים עולים קצת יותר, זה מכיוון שהשוק עוד קטן. ״היצרנים מכינים כמויות קטנות ומחירי חומרי הגלם יקרים, לא לשכוח את ההתעסקות עם משלוחים ושאר המטלות שעצמאים בארץ צריכים לטפל בהם. לדעתנו ככל שהשוק יגדל המחירים ירדו, זאת גם השאיפה של היצרנים עצמם. עדיין גבינות איכותיות על בסיס קשיו תמיד יהיו יקרות יותר מתחליפים אחרים בשוק. מרגישים את ההבדל בטעם״.
אנחנו מקווים שעוד חנויות כאלה יצוצו ברחבי הארץ, חנויות שנותנות מענה לקהל הטבעוני, מענה לקהל שמחפש אלטרנטיבה בריאה יותר למוצרים קיימים, מקומות שלא מתפשרים על האיכות ועל הטעם.
אלגריה. אבן גבירול 165 ת"א, טל׳ 03-6136964.שעות פתיחה: א-ה 8:00 עד 20:00, שישי 8:00 עד 15:00
רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו
[articles]