איך להכין גלידה בלי מכונת גלידה

גלידה טבעונית

מסתבר שלהכין גלידה ביתית זה ממש קל. אין צורך לפנות מקום על השיש או מדף בארון עבור מכונת גלידה ביתית, ובטח שלא להוציא סכומי כסף (גבוהים או נמוכים). אפשר להגיע לתוצאה דומה וטעימה בלי מכונת גלידה ובקלות. כל מה שאתם צריכים זה זמן וקצת סבלנות.

אז מה הטריק?

הטריק הוא בערבוב. כדי שהגלידה לא תהפוך להיות גוש קרח ענקי, צריך לערבב אותה לפחות שעה ברציפות (זה מה שמכונת גלידה עושה). הערבוב למעשה שובר את גבישי קרח שנוצרים כתוצאה מההקפאה. מכיוון שאין לנו מכונת גלידה (וערבוב ידני במשך שעה – לא נשמע ריאלי), נכניס את הגלידה למקפיא וכל פרק זמן, נוציא ונערבב אותה ידנית. פרקי זמן של 15, 30, 40 דקות – בהדרגה, לפחות 5 פעמים. זה לוקח 4-5 שעות ולכן ציינתי שצריך סבלנות – וזה שווה את זה.

מצרכים למתכון בסיסי

1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים לפחות שעה
250 מ״ל חלב קוקוס
½ כוס אגבה או מייפל
2 כפות טחינה
1 כפית תמצית וניל – לא חובה

שניה לפני שמתחילים

1. אפשר לשדרג את הגלידה איך שאוהבים. אפשר להוסיף פקאנים, שוקולד, שבבי קוקוס, בננות וכד׳. שייכנסו אחרי שלב הבלינדור.
2. אני השתמשתי בחלב קוקוס שמגיע בקופסאת קרטון (מעל 17% שומן), לא ניסיתי עם פחות – לדעתי זה יעבוד גם עם חלב קוקוס דל יותר בשומן.
3. אפשר לשים וניל אמיתי – נראה לי יקפיץ את הטעם.
4. לא ניסיתי, אבל אם אין לכם אגבה או מייפל, אפשר להמיס (על הגז) סוכר בחלב הקוקוס (בערך חצי כוס, ולתקן מתיקות במידת הצורך) ורק אז לטחון עם הקשיו.
5. הטחינה מוסיפה מרקם קרמי, עשיר וטעם מיוחד (כמו חלבה) ולכן לא מומלץ לוותר עליה.

אופן ההכנה

מסננים את הקשיו מהמים ומעבירים אותו לבלנדר, מוסיפים את חלב הקוקוס, הוניל, הטחינה והאגבה וטוחנים היטב עד שכל הקשיו טחון ונוצר מעין ״חלב״ קטיפתי. טועמים ואם זה לא מספיק מתוק, מוסיפים עוד קצת ממתיק.
מעבירים את הנוזל לכלי עם מכסה ומכניסים למקפיא. מכוונים טיימר ל-15 דקות וכשהוא מצלצל, מוצאים את הגלידה ומערבבים אותה היטב בעזרת כף, מזלג או מטרפה. מחזירים למקפיא ומכוונים שוב טיימר ל-20 דקות וחוזרים על הפעולה. מכוונים טיימר, הפעם ל-40 דקות וחוזרים על הפעולה של הערבוב בתום 40 הדקות. לאט לאט, ככל שהזמן יעבור המסה תתחיל להתמצק ולהתגבש ועדיין להישאר קרמית ואוורירית. אחרי שחוזרים על הערבוב לפחות חמש פעמים משאירים את הגלידה במקפיא להתמצקות סופית. וזהו. כשמתחשק גלידה – מוציאים ואוכלים.
אל תשכחו לשדרג אותה עם תוספות מדליקות.
בתיאבון!

עם קישוט שוקולד:

גלידה

ובלי:

גלידה

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

6 תגובות

רבקה 12/07/2019 - 23:33

שלום האם יש אפשרות להמיר את הקשיו ברכיב אחר טבעוני ? יש לי בבית שקדיה אם אוסיף כמה כפות שקדיה במקום קשיו וטחינה יעבוד? אם כן כמה כפות?

הגיבי
לילך 03/07/2021 - 12:00

הי, אם יש לי קשיו גרוס עדיין צריך השריה במים?

הגיבי
תיאבון בריא 12/08/2021 - 12:59

היי, לא ניסיתי, אבל כדאי, כן. כדי שהגלידה תצא חלקה

הגיבי
דנה 16/05/2022 - 17:12

היי. האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב קוקוס…

הגיבי
תיאבון בריא 18/05/2022 - 20:44

כל עוד אחוזי השומן הם למעלה מ 18 אחוז

הגיבי
מאיה 21/04/2023 - 10:41

אפשר אגוזי מלך במקום קשיו?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן