מצרכים
בצל קטן קצוץ
כוס וחצי אורז בסמטי שטוף ומסונן
חצי חבילת מדליוני תרד קפואים של סנפרוסט
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל במעט שמן זית, לריכוך והשחמה קלה. מוסיפים את האורז ומערבבים. מטגנים יחד כמה דקות ומכסים במים רותחים כ-2 ס"מ מעל האורז. מביאים לרתיחה ומוסיפים את מדליוני התרד. מביאים שוב לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כרבע שעה או עד שהאורז רך. מכבים את האש, מניחים מגבת מטבח על המכסה ומחכים 5-10 דקות. מסירים את המכסה ו"מאווררים" את האורז בעדינות בעזרת מזלגות עץ.
מגישים חם.
בתיאבון!
שתפי: