
תבשיל מהיר, משביע אבל לא כבד מדי – מעולה לארוחת צהריים סתווית.
כן, נו, נדמיין לרגע שיש דבר כזה סתיו פה. סתיו זאת מילה יפה. וקונספט נחמד כזה, באופן כללי. לא?
מובי חושב שתירס זה ה-דבר, ועם ייצורים מושלמים כמוהו אנחנו אף פעם לא מתווכחים. יצא שהתבשל פה הרבה תירס בימים האחרונים… ערב אחד בישלתי קלחי תירס, ערב אחר הכנתי שניצל תירס מהמתכון הנחמד הזה שמצאתי בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק (שכולם פה כבר חברים בה, נכון?) והיום התבשיל הכיפי הזה. אז יש לי פה חתול מבסוט מהחיים. כל ארוחה מלווה בצפצופים נרגשים (כן. החתול שלי אוכל תירס ומצפצף. לא, אני לא משוגעת.), והג'ינג'י החמוד בסוף תמיד מקבל קערת תירס משלו. איך אפשר לסרב לפרצוף הזה?

רכיבים: (ל-3-4 מנות כמנה עיקרית, או 6-8 כתוספת)
כוס אורז בסמטי לבן (לא מבושל)
כף שמן קנולה
בצל בינוני, קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים, העלים בנפרד (אין צורך לקצוץ את העלים)
3/4 1 כוסות מים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/2 1 כוסות גרגירי תירס קפואים (או משומרים, מסוננים מנוזלים. אישית, אני מעדיפה את הטעם של הקפואים.)
1/2 1 כוסות שעועית שחורה מבושלת (תכולה של קופסת שימורים אחת במשקל 430 גרם לפני סינון – אפשר למצוא בחנויות הטבע. הקפידו לסנן את נוזלי השימור ולשטוף היטב במים.)
להגשה: (אפוציונלי)
סלט עגבניות קצוצות עם עלים ירוקים רנדומליים שיש במקרר, מתובל במעט מלח, מיץ לימון ושמן זית

הכנה:
שוטפים את האורז היטב ושמים אותו בקערת מים להשריה של כ-10-15 דקות.
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים לסיר את המים ואת עלי הסלרי ומביאים לרתיחה.
מסננים את האורז ומוסיפים אותו, את גרגירי התירס הקפואים ואת התבלינים. בוחשים פעם אחת, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.
מורידים מהאש ומוציאים את עלי הסלרי. מוסיפים לסיר את השעועית, מכסים ומחכים 5-10 דקות. השעועית תתחמם מהאדים של האורז – אין צורך בבישול נוסף.
מערבבים ומגישים בליווי סלט עגבניות ועשבי תיבול.