אורז בר שחור עם אפונת גינה ירוקה

של מיכל דינר

אורז בר עם אפונה בקערה
אורז בר שחור נחשב לקטניה ולא לדגן, הוא עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים, הוא דל קלוריות וערכו הגליקמי נמוך. טעמו מעט אגוזי, והשילוב עם האפונה יוצר מנה טעימה, מזינה וקלילה.

מרכיבים

2 כוסות אורז בר שחור שטוף ומסונן
2 כוסות אפונת גינה קפואה
תבלינים: מלח ים/אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, מעט אבקת מרק בצל מומסת במעט מים רותחים.

אופן ההכנה

מבשלים בסיר עם מים את אפונת הגינה כעשר דקות במים רותחים. מוציאים את האפונה ושומרים את המים.
מטגנים את האורז השחור בשתי כפות שמן זית, לאחר כמה דקות מוסיפים כ5 כוסות מים ממי הבישול של האפונה, מגיעים לרתיחה ומנמיכים את האש, מוסיפים את התבלינים ומכסים במכסה. מבשלים עד שהאורז נהיה רך ונפתח מעט.
מוסיפים לאורז את האפונה ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
אוכלים חם.
בתיאבון!
[printfriendly]

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה