אורז בסמטי עם זרעי כמון

של מיכל דינר

אורז בסמטי עם זרעי כמון

מצרכים

גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
כוס אורז בסמטי, שטוף
כ-2 כוסות מים רותחים
2 כפות זרעי כמון שלמים
פלפל גרוס ומלח לפי הטעם
קישוא, חתוך לקוביות

אופן ההכנה

בסיר רחב מטגנים את הגזר עם השמן, כ-5 דקות, מוסיפים אליו את האורז ומטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
מכסים במים רותחים, מוסיפים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, מבשלים כ-20 דקות.
בזמן בישול האורז קולים במחבת יבשה את זרעי הכמון, ל-2-3 דקות, זהירות לא לשרוף.
כ-10 דקות מתחילת בישול האורז מוסיפים אליו את זרעי הכמון הקלויים, מערבבים וממשיכים לבשל.
במחבת עם מעט שמן זית מקפיצים את קוביות הקישוא להשחמה קלה.
מגישים את האורז בכלי הגשה ומעליו מפזרים את קוביות הקישוא השחומות.
אוכלים חם.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

2 תגובות

ליאור 24/06/2016 - 16:11

המתכון לא עובד וחסרים פרטים חשובים בהוראות תהליך הבישול

הגיבי
תיאבון בריא 24/06/2016 - 16:48

תודה על תשומת הלב, המתכון עודכן 🙂

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן