התבשיל המתקתק הזה יכול להוות מנה עיקרית משביעה שאפשר להגיש עם סלט ירקות טרי, מצע לירקות מאודים או מוקפצים או תוספת טעימה לצד קציצות או שניצלים. הוא טעים חם, ואם נשארו לכם שאריות, הוא נחמד גם כסלט קר עם רוטב טחינה מלמעלה. אני קוראת למתכון הזה "מהיר" למרות שזמן הבישול של האורז האדום הוא די ארוך בשביל אורז, אבל אם יש לכם כבר גרגירי חומוס מבושלים, תצטרכו להשקיע פה רק כמה דקות עבודה, וכל השאר זה המתנה. אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מהקפאה או מקופסת שימורים, אבל בסופו של דבר, הם הכי טעימים ובריאים כשמשרים אותם במים (כדאי לתת להם כ-24 שעות) ומבשלים לבד.
האורז האדום, אם עדיין לא יצא לכם להכירו, הוא סוג של אורז מלא, עם כל היתרונות הבריאותיים שבכך. גרגריו ארוכים וצבע קליפתם חום-אדמדם כהה ומבריק, ויש לו טעם אגוזי עם רמז של מתיקות. אני קונה את שלי בשוק לוינסקי, אבל אפשר למצוא אותו גם בחנויות טבע ואולי אפילו בחלק מהסופרים, אם תחפשו טוב.

רכיבים: (כ-6 מנות)
כף שמן זית
בצל בגודל בינוני, קצוץ דק
2-3 שיני שום, פרוסות דק
כוס אורז אדום
3 כוסות מים
כוס גרגירי חומוס מבושלים
3/4 כוס חמוציות (כדאי לקנות כאלה שהם אורגניים ועם ממתיק טבעי, כי האדומים שקונים בסופר מלאים בסוכר ובצבע מאכל אדום)
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
להגשה: חופן עלי נענע, חתוכים לרצועות (אופציונלי)
הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים את הבצל עד לריכוך. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה או שתיים.
מוסיפים את המים לסיר. מביאים לרתיחה.
מוסיפים את החומוס, החמוציות, המלח והפלפל, מערבבים פעם אחת ומכסים את הסיר. מקטינים את האש ומבשלים עד שכל המים נספגו והאורז רך (כדאי לא לערבב בזמן הבישול, כי זה גורם לאורז להפריש עמילנים ואז התבשיל שלכם יהיה דביק). הבישול ייקח כ-40-50 דקות.
מגישים עם רצועות עלי נענע מעל.
