פורים מאז ומתמיד היה החג האהוב עליי. בתור ילדה קטנה תמיד התחפשתי למשהו מיוחד. בגן חובה התחפשתי לליצן, והתחפושת הייתה כל כך מוצלחת שהגננת לא זיהתה אותי. חלוקת משלוחי המנות לילדים בגן ובמושב תמיד עוררה בי התרגשות מיוחדת. מאז הטבעונות הכנת משלוח המנות הפכה למשימה כיפית במיוחד, להכין את המטעמים המיוחדים שהטבעונות מציעה (כמו גבינת פטה שקדים או עוגיות ללא ביצים), לשלוח אותם לחברים – שיראו שזה אפשרי וטעים. הפעם אני הולכת לשים במשלוח המנות אוזני המן קצת פחות קונבנציונליות – לא מאפה מתוק כי אם מאפה מלוח. הרעיון הגיע בערב אחד אחרי חיפושים רבים מה לשים השנה במשלוח. והנה יצא מתכון פגז, לא מסובך להכנה טעים במיוחד, מקורי ומרענן.
מצרכים
1 חבילה של בצק פריך מוכן* למאפים מלוחים
100 גרם רסק עגבניות
4 עגבניות בשלות
כף אבקת מרק בטעם עוף
זיתים מקופסת שימורים
כמון, אורגנו, פפריקה, וחוויאג' לתיבול
הוראות הכנה לרוטב
מערבבים את אבקת המרק ביחד עם חצי כוס מים רותחים ומניחים בצד.
פורסים את ארבע העגבניות לקוביות בינוניות, ומטגנים במחבת יחד עם הרסק.
אחרי כשלוש דקות של טיגון, מוסיפים את אבקת המרק. מוסיפים גם את התבלינים. אפשר לשחק עם הכמויות, אני השתמשתי בערך בכפית של כמון וחוויאג', וחצי כפית של אורגנו ופפריקה.
נצטרך את הרוטב די סמיך, כדי שלא יישפך מה"אוזניים", אז צריך להמשיך לערבב עד שהוא מגיע לסמיכות הרצויה (כרבע שעה של בישול על אש בינונית – לערבב כל הזמן שלא יידבק למחבת). קצת לפני סיום הכנת הרוטב מוסיפים את הזיתים פנימה למחבת ומערבבים היטב.
הוראות הכנה לאוזני המן
מפשירים במשך הלילה במקרר בצק פריך, מוצאים אותו כשעה לפני ההכנה, שיגיע לטמפרטורת החדר. מרדדים אותו מעט בעזרת מערוך, וקורצים עיגולים, בעזרת כוס או רינג. לוקחים מעט מרוטב העגבניות ומניחים במרכז כל עיגול. בעזרת שתי הידיים תופסים את קצוות העיגול ויוצרים משולש, מהדקים את השולים היטב אחד לשני. מניחים על תבנית עם נייר אפיה מעט משומן ומכניסים לתנור לחום של 180 עד שהאוזניים משחימות ומוכנות. לי יש בבית טוסטר אובן וזה לקח בערך כ-7 דק׳. וזהו, האוזניים מוכנות. בתיאבון!
*מי שרוצה להשקיע, יכול למצוא כאן הוראות הכנה לבצק פריך.