אגרול אפוי במלית ירקות

של חני מרגולין

הטעים הזה היה כוכב ארוחת החג אצלנו, ובמקום הרוטב הזרחני המתועש, הכנתי
רוטב מעגבניות טריות-פיקנטי וטעים.

מצרכים

1 חב' עלי אגרול קפואים מרובעים
שמן למריחת העלים
מלית
להניח בשכבות בסיר רחב עם ציפוי נון סטיק את הירקות הבאים לפי סדר הופעתם
במתכון:
2 כפות שמן
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
חצי כרוב חתוך לרצועות
1 גזר מגורר גס
3\1 כוס מים
להוספה בהמשך הבישול
4 פטריות פורטובלו גדולות {או 250 ג"ר פטריות קטנות} פרוסות דק
1 כף בצל ירוק-החלק הירוק בלבד
התיבול
1 כף וחצי פילדלפייה
מלח ורוד דק
ופלפל שחור טחון לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מניחים את הסיר על הגז, ומבשלים כ-7 דקות על אש גבוהה מבלי לפתוח את המכסה.
2. מסירים מכסה, מערבבים, מוסיפים פטריות ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים
תבלינים ומאדים דקה נוספת. מתקנים טעמים, מכבים את האש, ומעבירים למסננת
לקירור ולהגרת הנוזלים.
3. מוציאים את כל דפי האגרול מהאריזה, ומניחים על משטח עבודה {הם מפשירים
מהר, לא להכניס למיקרו}
4. מחממים תנור לחום 200 מעלות בתכנית טורבו+חום עליון ותחתון
5. על משטח עבודה מרופד בנייר אפייה, מניחים עלה, משמנים משני צדדיו,
וממלאים באופן הבא: מניחים שורת מלית בחלק הקרוב אלינו, מקפלים מעל
המלית, לאחר מכן מקפלים את שני הקצוות ומגלגלים לאגרול.
6. מניחים את האגרולים כשתפר הסגירה כלפי מטה, בתבנית תנור מרופדת בנייר
אפייה משומן.
7. משמנים בעזרת מברשת סיליקון את כל פני האגרולים ואופים בתנור החם
כ-15-20 דקות או עד שהם מזהיבים.

מגישים עם רוטב עגבניות פיקנטי
6 עגבניות בשלות מגוררות גס ללא קליפה
1 שן שום כתושה
מלח ורוד דק לפי הטעם
1 כפית מהמרכיבים הבאים
סחוג אדום
פילדלפיה
שמן זית
הערה
אצלי נשארו 3 עלים ונגמרה המלית. ניתן למלא בגבינה טבעונית קשה, או כל מה
שאוהבים. ואם תכינו, ספרו לי.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן