המדריך לטבעוני המתחיל

חושבים לעבור לטבעונות ולא בטוחים מה זה אומר ואיך תסתדרו? אספנו לכם את כל המידע שתצטרכו כדי להרגיש מספיק בטוחים ולהתחיל. המעבר לטבעונות מעולם לא היה קל יותר.

איפה לאכול בחוץ?

די במהירות, במהלך השנתיים האחרונות, כמעט כל מקום שמכבד את עצמו הכניס מנות טבעוניות לתפריט. עמותת ויגן פרנדלי נותנת מעין “תו תקן” למסעדות ידידותיות, וברשימה באתר שלהם, שמחולקת על פי איזורים בארץ, תוכלו למצוא מסעדות מכל סוג.

מה עוד אפשר לאכול בחוץ?

חומוס? טבעוני. פלאפל? טבעוני. גם לדומינו’ס יש פיצה טבעונית. ב-90% מהמסעדות יש מנות טבעוניות, או כאלו שניתן לטבען בקלות. מנות טבעוניות תוכלו למצוא בקלות גם בתפריטים של מסעדות אסייתיות, ואם אתם ממש מרגישים חגיגיים, ב”כתית” מסעדת השף של מאיר אדוני, יכינו לכם ארוחה טבעונית אם תודיעו מראש.

גלו עולם שלם של מתכונים טבעוניים

חשבתם שעכשיו תכינו לעצמכם סלטים בלי סוף? מוזמנים להכיר את תיאבון בריא, האתר שמרכז מאות מתכונים טבעוניים בעברית מרחבי הרשת, ולהתחיל להכין הכל: המבורגר, פיצה, עוגות, גבינות, פשטידות, ואפילו חביתה. כן, הכל טבעוני.

רוצים עוד מתכונים?

בפייסבוק תוכלו למצוא את קבוצת הפייסבוק “בישול טבעוני”. מעל עשרת אלפים אנשים מנסים מתכונים ומשתפים את התוצאות, את התהליכים וכן, גם את הבעיות :) מוזמנים לבקר בקבוצה.

מה עם קצת ממתקים?

מעבר לתזונה טבעונית לא אומר בהכרח שאתם פריקים של בריאות. כן, אולי תצטרכו להפרד מהרבה חטיפים וממתקים שאתם רגילים אליהם, אבל יש שתי נקודות אור: תוכלו לגלות דברים חדשים, ותוכלו לגלות שהחטיף האהוב עליכם היה טבעוני במשך כל הזמן הזה.

מלבד החטיפים בתמונות, יש עוד הרבה: דובונים, דוריטוס, כריות, ערגליות, שוקולד מריר, שוקולד השחר, חטיפי חלבה, עוגיות עבאדי, אפרופו, טוויזלרס, פופקורן (ללא חמאה), גלידת פנטזיה, שטוחים, ואפילו אוראו. כמובן שיש עוד, אבל כבר הבנתם את העניין: מעבר לטבעונות לא אומר שצריך להפסיק לאכול שטויות :)

536703f6bb19dd453d0003d1_CHIPSI_BODED_6906972.jpg 536704fad3ac9302190003da_baflim.jpg
536703edaa76cc0119000376_bissli.jpg 53670407bb19dd453d0003d2_5530x634809401160019762_M.jpg
536703d5fa343e463d00046b_bamba.jpg 536703ffaa76cc0119000378_tortit_img.jpg

טיפים שימושיים

קבלו כמה טיפים שיעשו את המעבר הזה לנוח יותר.
יושבים במסעדה שלא ידידותית לטבעונים?
בהרבה מנות אפשר להוריד את המרכיב מן החי, והרבה מסעדות ישמחו להוריד אותו אם תבקשו. לדוגמא: סלט בלי קוביות גבינה או עוף, כריך בלי ביצה, או לבקש שלא יגרדו גבינה על הפסטה שלכם.
מה עם ויטמינים?
B-12 הוא תוסף מזון שמומלץ לקחת. אגב, גם אם אתם לא טבעונים יש סיכוי שחסר לכם B-12. למה זה חסר ומה זה הויטמין הזה? תוכלו לקרוא כאן. בכל מקרה, בהתחשב בכל שאר היתרונות הבריאותיים של מזון מן הצומח, זה כנראה שווה את זה (בהמשך העמוד כאן תוכלו לצפות בהרצאה של ד”ר מייקל גרגר על היתרונות הבריאותיים).
איפה קונים?
תתפלאו, אבל את רוב המצרכים עדיין תמשיכו לקנות בסופר או במכולת. חלב סויה נמצא כבר במכולות, ככה גם טופו. כשתרצו דברים קצת יותר מיוחדים, כמו טמפה, סייטן, שמן קוקוס וכדומה, תאלצו בינתיים לבקר בחנויות שמתמחות בזה. אם אתם קונים ברשת “עדן טבע מרקט”, כנראה שלא תצטרכו לבקר בחנויות אחרות.
איך להדביק?
מכינים שניצלוני טופו? איך מדביקים את פירורי הלחם בלי ביצה? השיטה המקובלת כמעט בכל מתכון היא ערבוב של קמח חומוס עם מים, בכמות שווה. לא צריך לדאוג שהכמות תהיה מדוייקת. אתם תראו כמה זה פשוט גם כשזה בערך. במתכונים מסויימים, אגב, משתמשים גם בטחינה.

סרטונים והרצאות 

הרשת מלאה בהרצאות וסרטונים שיעזרו לכם ללמוד עוד על הנושא. קחו לעצמכם עשר דקות, שעה, או יותר כדי לצפות וללמוד על טבעונות, מאיפה היא מגיעה, ולמה לעבור אליה.
ד"ר מייקל גרגר - ההרצאה שמשרד הבריאות צריך לראות
בעזרת הרבה הומור, ד”ר מייקל גרגר מספר את הסיפור האמיתי של המחלות הקשות, ועל הקשר שלהן למזון שאנחנו אוכלים.
גארי יורופסקי – ההרצאה הטובה ביותר שתראו אי פעם
כנראה שזאת ההרצאה הכי מפורסמת ומדוברת. גארי יורופסקי, פעיל זכויות בעלי חיים, באחת ההרצאות המקיפות ביותר לגבי המעבר לטבעונות.
פיליפ וואלן – מציאות קשה לעיכול: כל הסיבות להוציא את הבשר מהצלחת
פיליפ וואלן, לשעבר נשיא סיטיבנק, מצליח בעשר דקות לדבר על העוולות השונות והנזקים השונים שנגרמים מאכילת מזון מן החי.

צפייה נוספת...

קיימים עוד אינספור דברים לצפות בהם. Earthling הוא סרט החושף את כל הדרכים שבהן בעלי חיים מנוצלים. מזון, אופנה, מדע... הסרט כולל תמונות קשות, ככה שעליכם להכין את עצכם. ניתן לצפות בו ביוטיוב מכאן.

אז מה עכשיו?

שתפו בפייסבוק

העמוד נוצר על ידי תיאבון בריא, אתר המתכונים שמרכז את מיטב המתכונים הטבעוניים ברשת.