מה טבעונים אוכלים בונקובר, קנדה?

שנה וחצי בונקובר חשפו בפני עיר גדולה ומגוונת המחולקת לאזורים שונים; דאון טאון, איסט ונקובר, האזור המערבי עם הפארקים, צ'יינה טאון, הטיילת, הרובע האסיאתי. בכל אזור ניתן למצוא מטעמים טבעוניים, בריאים יותר ובריאים פחות, מג'אנק פוד אמריקאי מסורתי ועד גורמה טבעוני מרשים ביותר. ונקובר עונה על כל הצרכים של הטבעוני המגוון והיא דורגה אחת מבין עשר הערים הכי טבעוניות בעולם!
את כל המקומות תוכלו למצוא על גבי מפה בתחתית הכתבה.

Sweet Cherubim

סופר למזון טבעי ואורגני הממוקם על קומרשל דרייב (פינת נאפייר) הידוע בהיפסטריותו, עם מאפייה ומסעדה צמחו-טבעונית. המצרכים אורגניים וברובם מקומיים, מה שמוזיל את המחיר וכבר כשנכנסים לסופר נתקלים בויטרינה מטורפת מלאה בדברי מתיקה טבעוניים. שפע של עוגיות, עוגות, מאפינז, אנרג'י בולז, וכל מה שאפשר רק לחלום עליו כדי לספק את הקרייבינג למתוק.
בסופר ניתן למצוא פירות וירקות טריים ומקרר מלא במאכלים ביתיים טבעוניים כמו סלטים. לא כדאי לוותר על משקה הקומבוצ'ה המפורסם שחובה לטעום אותו! המסעדה גם כן מציעה מגוון של מנות טבעוניות – מיקס של אוכל הודי, סאמוסות, קארי ונזידי עדשים למיניהן (מגוון שמשתנה מיום ליום) לצד מנות כמו לזניה ומוסאקה טבעוניות. על רוב המאכלים יש תווית "טבעוני" ואם לא אז כדאי לשאול.
ה"היילייטים" מבחינתי היו: פצצת פקאן עם קרם פטל אדום מצופה בשוקולד, עוגת טופו שוקולד מעלפת וסאמוסת אורז וחומוס אפויה.
מחיר: זול (ביחס לונקובר) בין 10-15 דולר קנדי, תלוי אם מזמינים ארוחה שלמה או רק מנה אחת.

לאתר המסעדה

בתמונה- עוגת גבינה טופו שוקולד, עוגת בראוניז והולידיי נוג שקדים (משקה מיוחד לכריסמס)
בתמונה – עוגת גבינה טופו שוקולד, עוגת בראוניז והולידיי נוג שקדים (משקה מיוחד לכריסמס)

cake2

משקה קומבו'צה, בר בריאות בטעם צ'אי ותמר ממולא שקדים מצופה שוקולד.
משקה קומבו'צה, בר בריאות בטעם צ'אי ותמר ממולא שקדים מצופה שוקולד.

Po Kong Vegetarian Restaurant

אחת המסעדות האהובות עליי נמצאת באיסט סייד וזו מסעדה בודהיסטית עם אוכל סיני מדהים! הצוות אדיב ביותר ואין רגע דל במסעדה, התחלופה זריזה וזה כמעט מרגיש כמו חדר אוכל סיני. רוב הסועדים הם סינים, מה שמעיד על טיב האוכל. התפריט הרגיל מציע שלל של מאכלים סיניים אותנטיים כולל אורזים מוקפצים עם ירקות ואננס ומנות עשירות עם בשרים טבעוניים, חמוץ מתוק, מוקפצים, פטריות סיניות שלא ניתן למצוא בסופר רגיל וחומר גלם שנקרא beancurd שהוא למעשה דפי סויה שניתן לטגן, לבשל, להקפיץ והם סופגים את כל הטעמים המדהימים. כמעט הרוב המוחלט של המנות הוא טבעוני למעט מספר מצומצם של מנות עם מוצרי חלב, שמצויינות בתפריט. לא כדאי לפספס את תפריט הצהריים שלהם שבו מוגשות מנות מיוחדות מאד כולל "דים סאם" ומנות מטוגנות או מאודות אחרות בצורת כופתאות, דפי אורז עם ירקות ופודינג דאיקון עם סויה.
ההייליטים מתפריט הצהריים עבורי היו: פודינג דאיקון ברוטב סויה ולחמניות מאודות במילוי "פורק" ברבקיו טבעוני.
ההייליטים מהתפריט הקבוע היו: דפי הסויה המוקפצים, אורז מטוגן עם אננס וקוביות "עוף" טבעוני, "עוף" טבעוני ברוטב תפוזים ומנת ירקות מוקפצים עם פטריות סיניות וכדורי "בשר" מפטריות וסויה.
מחיר: בינוני (כ-13 דולר קנדי למנה)

לאתר המסעדה

מוקפץ ירקות עם פטריות סיניות וכדורי "בשר".
מוקפץ ירקות עם פטריות סיניות וכדורי "בשר".

Heirloom Vegetarian

את המסעדה הצמחו-טבעונית הזו ניתן למצוא בשכונת קיצלאנו על שד' 12 פינת גראנביל וזו מסעדת הבית של וודי הארלסון, בה הוא מבקר מספר פעמים כל חודש. המסעדה השיקה תפריט נפרד טבעוני, כך שלא צריך לעסוק בעבודת סינון. התפריט מחולק לתפריט בראנצ' ולתפריט ערב. תפריט בראנצ' מוגש עד השעה 16:00 וניתן למצוא בו ארוחות בקר קונטיננטליות/אמריקאיות ומנות קלות לצהריים. תפריט הערב מציע מגוון מנות המבורגר לצד "תוספת הדגל" שהיא צ'יפס בטטה, מרקים, סלטים למיניהם, מנות של גורמה פיוז'ן וקינוחים.
הבחירות שלי הן: סלט קייל-סיזר שמוגש עם קרוטוני קמח תירס פריכים שמכינים במסעדה, ביט-בייקון (בייקון עשוי מסלק) ופרמז'ן שקדים טעים. כמו כן, אני ממליצה על מנת ה"heirloom" של ירקות צלויים על גריל עם קוביית טופו משי ענקית מצופה וצרובה מוגשת לצד סלט קולסלו-תפוחים ורוטב סאטיי בוטנים קרמי פיקנטי. מי שאוהב.ת מתוקים, מומלץ לטעום מהקינוחים הטבעוניים שלהם שמכינה אותם אלכס, שפית המתחמה בקינוחים.
אחד היתרונות במסעדה הזו הוא שיש בר משקאות עם יין טבעוני וקוקטיילים טבעוניים. כדאי לשים לב שלא יהיה דבש בקוקטיילים. יתרון נוסף הוא שהמסעדה פתוחה עד מאוחר ביחס לסטנדרטיים קנדיים (נסגרת בסביבות 22:00-22:30 מידי ערב). מחיר: יקר (מנה עיקרית בסביבות 20 דולר קנדי).

לאתר המסעדה

פרנץ' טוסט טבעוני עם קומפוט וקרם שקדים מתוק מתפריט הבראנצ'
פרנץ' טוסט טבעוני עם קומפוט וקרם שקדים מתוק מתפריט הבראנצ'.

trans

ועוד מקום אחד, ידידותי לכיס:

למי שמתעניין בחוויה פחות כבדה ומחייבת הן קולינרית והן לכיס, אפשר לקפוץ כמה מטרים ימינה על גראנביל ל- Heirloom Juice. זהו תת-עסק של המסעדה, שהוא מעין בר משקאות טבעיים, ראפים וכדורי אנרג'י צמחו-טבעוני. יש להם ראפ ארוחת בקר טבעוני עם מקושקשת טופו ותפוחי אדמה וראפ קארי-חומוס. אני אישית מאד אוהבת את השייק monkey nuts שלהם שמכיל אבקת חלבון של VEGA בטעם שוקולד, בננה, חלב שקדים, קקאו, עלי תרד, וחמאת בוטנים אורגנית. מחיר: סמות'יז נעים בין 9-11 דולר קנדי, כדור אנרג'י עולה 2.75 דולר.

Monkey nuts smoothie
נגה שותה Monkey nuts smoothie.

כדורי חמאת בוטנים ודובדבנים חמוצים, כדורי טחינה וגוג'י ועוד.
כדורי חמאת בוטנים ודובדבנים חמוצים, כדורי טחינה וגוג'י ועוד.

כתבת אורחת: נגה אדרי
נגה אדרי, טבעונית למעלה משנתיים, מתגוררת בקנדה כבר שנה וחצי. כרגע היא מטיילת ברחבי העולם ונמצאת בימים אלו בתאילנד. נגה היא קלינאית תקשורת, מדריכה אנשים בתהליך המעבר לטבעונות ובעלת הבלוג VegaNoga – שמקדם טבעונות, תזונה ואיך לעשות כושר בכיף. מוזמנים לעקוב אחריה גם בפייסבוק.

גם אתם רוצים להמליץ על מקומות? צרו איתנו קשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *