טוטומה – מטבח ונצואלי צבעוני ושמח

את טוטומה, בר-מסעדה ונצואלית הממוקמת בדיזנגוף פינת ירמיהו, פתחה דליה אלחדף לפני כשנה. אם השם נשמע לא נשמע לכם מוכר, כנראה שהפנים והמבטא, כן. היא התחרתה בעונה השלישית של ״מאסטר שף״, וזכתה להשתתתף בשלבים המתקדמים של התחרות.

אז מה מיוחד במטבח הונצואלי שאין במסעדות דרום אמריקאיות אחרות? למרות שיש הרבה מן הדומה (שימוש בשעועית שחורה, אבוקדו וכו׳), למטבח הונצואלי יש את הארפה – מאכל הרחוב המזכיר שילוב של פיתה וטורטיה, עשויה מקמח תירס ולא מחיטה (ז״א, נטולת גלוטן), ובתוכה מילויים שונים.

אמפנדס במילוי ירקות
אמפנדס במילוי ירקות

מה אוכלים?

התיישבנו על הבר, ולפני שהספקנו אפילו להסתכל על התפריט, הגיע הברמן המחוייך במיוחד (שבסוף הארוחה התברר שהוא הבן של דליה) עם צ׳ייסר מפנק על חשבון הבית, כדי לפתוח את הארוחה באוירה שמחה. דרום אמריקאי כבר אמרנו?

התפריט מתחלק לשלוש קטגוריות עשירות: מנות ראשונות, מנות ארפה וקינוחים. הלכנו בעקבות ההמלצה של אלון הברמן וטעמנו את האמפנדס הטבעוניים במילוי ירקות (2 יח׳ במנה). אמפנדס שעשוי מבצק מעולה, ממולא בירקות ומטוגן בצורה מושלמת. כמעט ולא מרגישים שהם עברו טיגון עמוק. האמפנדס טעימים מאוד ובשילוב עם סלסת עגבניות טרייה, גם מרעננים.

אמפנדס במילוי ירוקת
ביס אמפנדס במילוי ירקות

ארפה

בתפריט של טוטומה יש 2 אופציות טבעוניות לארפה – אחת נקראת וגאנה (ארפה ממולאת בפטריות פורטובלו, פלפלים, כרישה, כרובית, ברוקולי, גזר, בטטה, עגבניות שרי ותירס). ואחת שנקראת דומינו – ממולאת שעועית שחורה וגבינה מלוחה – ובגרסה טבעונית – מינוס גבינה ופלוס פלנטיין מטוגן.

img_20160921_204751

הארפה לא גדולה, היא קטנה מפיתה רגילה בערך ב-20% – אבל אל תטעו – המנה משביעה מאוד. ארפת הוגאנה הייתה חביבה ומעט מתקתקה. למרות מבחר המרכיבים במילוי, הרגשנו יותר את הפטריות, הפלפל והעגבניות ופחות את הברוקולי, הכרובית ותירס – אם היו בכלל. אבל זאת הייתה רק הכנה, כי אז הגיעה ה״דומינו״. המילוי אמנם הרבה פחות עשיר במרכיבים, אבל מפצה על זה בריבית, כי השעועית השחורה ממש ממש טעימה. כן, יש גם פלנטיין מטוגן שמוסיף קצת טעם של שחיתות, אבל השעועית השחורה היא הכוכבת של המנה וזאת מנה שללא ספק נחזור בשבילה.

img_20160921_204809

 קינוח

אנחנו לא נוטים להזמין קינוחים במסעדות, גם כי אחנו בדרך כלל מפוצצים בשלב הזה וגם כי לרוב פשוט אין קינוח (טבעוני) מספיק מעניין. הפעם הופתענו לטובה כשגילינו שיש קינוח מסורתי שהוא כולו טבעוני וגם ללא גלוטן – ״קליפסו״ – פלנטיין מתוק נימוח עם סורבה קוקוס. הקינוח היה מעולה. הפלנטיין מתוק כמו בננה, מטוגן וקרמלי, והשילוב עם גלידת קוקוס קרה הוא שילוב מוצלח וקריר. מנה טעימה ומומלצת.

קינוח - פלנטיין מטוגן עם גלידת קוקוס

לסיכום

אם בא לכם לטעום אוכל קצת אחר, באווירה כיפית ונעימה קפצו לטוטומה. קוקטיילים מעולים, מוזיקה ספרדית ואווירה צבעונית, שמחה ומחוייכת.

מידע נוסף על טוטומה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *