הקיץ כבר כאן: 4 גלידריות בוטיק שכל טבעוני חייב להכיר

אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות בקיץ זה לשבת על ספסל בגינה אחר הצהריים ולאכול גלידה. מאז המעבר שלי לטבעונות לא יצא לי לקיים את המנהג הזה יותר מידי פעמים. בשנה האחרונה זה כבר כמעט מובן מאליו שבמבחר הטעמים המוצע, יש גם כאלו שמבוססים על סויה או קוקוס, כדי שגם הקהל הטבעוני ואלו הרגישים ללקטוז יוכלו לצנן את עצמם עם גלידה קרה שהיא לא סורבה.

הנה רשימה שאספנו של גלידריות בוטיק שמוכיחות שגלידה לא חייבת להיות חלבית כדי להיות טעימה:

אניטה

אניטה-סויה קרמל- צילום בן יוסטר
גלידת קרמל על בסיס סויה. צילום: בן יוסטר

לאניטה יש שלושה סניפים בתל אביב (ועוד שניים באוסטרליה). משעות הבוקר המוקדמות הם מייצרים את הגלידה שלהם בייצור עצמי – גלידה בסגנון איטלקי מחומרי גלם טבעיים. בגלידה אניטה אפשר למצוא טעמים טבעוניים ללא חלב וללא סוכר: גלידת אגוזי לוז, גלידה בטעם קפה, לימון, תות שוקולד ועוד.

שבזי 40 , מתחם שרונה, פלורנטין 3, תל אביב

גאלה גלידה

גלידת פיסטוק
גלידת פיסטוק

גם בגלידת גאלה מייצרים את הגלידה במקום, כל יום, מחומרי הגלם הכי איכותיים שיש בשוק. מבין הטעמים של הגלידות הטבעוניות בולטות במיוחד גלידת חלבה ופאי תפוחים (אגדית!) וגלידת חמאת בוטנים ושוקולד. את הגלידות אפשר לקבל בכוס או בגביע וופל טעים במיוחד (וטבעוני). חוץ מהגלידות אפשר למצוא שם פרוזן יוגורט על בסיס סויה – בטעם של פעם, עם כל הפירות והתוספות שמתערבבים יחד ומתעטפים בשוקולד חם. ואם תהיו ממש נחמדים אולי יכינו לכם גלידה על פי בקשתכם האישית.

המלך ג׳ורג׳ 30, תל אביב

קוקיניישן

סנדוויץ׳ גלידה - קוקיניישן
סנדוויץ׳ גלידה

קוקיניישן היא גלידריה קצת אחרת. במקום לקבל את הגלידה בגביע היא מוגשת כסנדוויץ׳ גלידה – ממש כמו הקוקילידה של פעם. אתם בוחרים את סוג העוגיות ואת טעם הגלידה שתהיה ב״סנדוויץ׳״. לטבעונים יש אופיצה לבחור בין עוגיות שוקולד צ׳יפס או עוגיות צימוקים ובין הטעמים חלבה, לוטוס ושוקולד. את כל הגלידות מיוצרות מרכיבים טבעיים ללא תוספת של חומרי טעם וריח.

אבא אחימאיר 19, דיזינגוף 149, תל אביב

 ארטה

גלידת פיסטוק

גווני הפסטל של הגלידות שנמכרות בארטה מעידות על אופיין – ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים, גלידות טבעיות שנעשות בהתאם לרכיבים הזמינים שיש בנמצא. הם אינם משתמשים במוצרים תעשייתים כלל ואפילו קישוטי הגלידה הם מעשה ידיהם של השפים. בין כל הטעמים אפשר למצוא שלל טעמים טבעוניים כמו סורבה של פירות העונה, פיסטוק, אגוזי לוז, שוקולד מריר עם קינמון ועוד טעימים מוחדים.

נחלת בנימין 11, תל אביב

עוד מקומות שדואגים לטבעונים

ולא נשכח את רשתות הגלידה הותיקות כמו גלידת אלדו, אייסברג, וניליה, לה ג׳נדה והסיציליאנית שגם הן חשבו על הטבעונים ומציעים מגוון של גלידות על בסיס סויה, קוקוס ופירות העונה.

תגובה אחת Add yours

  1. מאת שרונה:

    שכחתם את הג'לה, גלידרייה שהיא 100% טבעונית עם וופל בלגי קרפים בילנצ'סים וכמובן טעמים כמו סניקרס ושוקולד..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *