בוקר חדש במשק

״משק ברזילי״ הוא מקום שמוזכר בנשימה אחת עם מסעדות טבעוניות מומלצות בכל הזדמנות. המקום ידוע בדגש שהוא שם על חומרי גלם טריים, כשרובם אורגניים, וחלקם אפילו הידרופוניים (גידולים שגדלים על מים, ולא על אדמה). ביקרתי שם בהזדמנויות שונות לארוחות שונות (צהרים, ערב, בוקר), ושמתי לב שהמקום משתנה בהתאם לשעות היום: בבוקר הוא מרגיש כמו בית קפה שנעים לשבת בו, בצהריים הוא הופך למקום שכיף להעביר בו הפסקת צהריים או פגישה עסקית, ובערב הוא הופך למסעדה של ממש עם מנות ששווה להגיע במיוחד עבורן.
בימים אלה המקום משיק תפריט ארוחת בוקר חדש ועשיר במנות שכיף לפתוח איתן את הבוקר, אז ברור שהגענו לנסות.

ארוחת בוקר זוגית במשק ברזילי
צילום: בן יוסטר

מה אכלנו

בחרנו לטעום את ארוחת הבוקר הזוגית אשר גדושה במנות וטאפסים מעניינים כך שנוכל לטעום ולחוות כמה שיותר את ״משק ברזילי״. הארוחה הזוגית כוללת: פריטטה (או שקשוקה), קלצונה (שהוחלפה, חד פעמי, בפוקאצ׳ה), 5 טאפסים וסלטים, לחם וממרחים, שני קוקטיילים (בחרנו בקאמפרי תפוזים מוצלח ומיץ של סלק ותפוחים) ושני ספלי שתיה חמה, קפה או תה ולקינוח, טראפלס שוקולדי.

פטה שעועית מלווה בקרקר כוסמת

פטה שעועית מלווה בקרקר כוסמת
מנה נהדרת, ללא גלוטן

המנה היא נטולת גלוטן והטעם משגע. הפטה היה קליל, ומתובל בחוכמה ועדינות כך שממש לא הרגשתי שמודבר בשעועית. הקרקרים עשויים מכוסמת ועשירים בגרעינים וזרעים.

טבעונינה – צלחת 3 גבינות

טבעונינה - צלחת 3 גבינות
גבינה ממכרת

המנה מורכבת משלוש גבינות: גבינת פטה שעשויה משקדים, גבינת שום ושמיר (על בסיס סויה) וגבינת קשיו. גבינת הפטה היא מעין גבינה ״קשה״ ופחות נמרחת על הלחם. היא טעימה, עדינה בטעמים ומזכירה בולגרית של פעם. גבינת הסויה, שהיא  במרקם של גבינה לבנה/מיונז הייתה טעימה בטירוף. כיף לטעום ממנה ככה עם המזלג או על פרוסת לחם. (רק מי ששומר על הפיגורה, יש להיזהר כי לדעתי היא עתירה בקלוריות – אבל זו רק התחושה שלי). גבינת הקשיו הייתה החוליה החלשה בצלחת לטעמי, המרקם היה בסדר אבל היה חסר לי טעם עז שיכבוש אותי. ואם כבר צלחת גבינות, הייתי שמחה לראות יותר מהסוג של הגבינות ה״קשות״ כאלו שדומות לברי או קממבר (טעמתי גבינות כאלה של יצרנים מקומיים והן היו טובות לא פחות מהמקור). אבל זו שהיממה אותי זו לגמרי גבינת שום-שמיר – ונשמור את ספירת הקלוריות לפעם אחרת.

טרין חצילים ופלפלים

טרין חצילים ופלפלים
קונסטרוקיצה טעימה ומעניינת

מנה מצויינת (אפשר להזמין אותה גם כמנה עיקרית). אנטיפסטי של פלפלים וחצילים קלויים ממולאים בגבינה טבעונית מתובלת בטוב טעם ובמרקם מושלם שנשפכת מהפקעת היפה ברגע שחוצים אותה. כיף לאכול ככה, או למרוח על הלחם.

סלט ענני כרובית

סלט ענני כרובית
סלט ענני כרובית

סלט מיוחד עם כרובית פרחי כרובית, עשויים במידה הנכונה, מלווים בגרגרי חומוס, בוטנים, צימוקים ועלי בייבי (או תרד) שמונחים על קרם גזר רענן. סלט עשוי טוב ומתובל בצורה נעימה. הדבר היחיד שהפריע לי אלו העלים הירוקים שלא היו קצוצים מספיק. הייתי שמחה להכניס לפה עלים קצרים יותר, כאלו שלא ילכלכו לי את הפה בכל פעם שבא לי ביס.

פריטטה

פריטטה
פריטטה

בארוחת הבוקר ניתן לבחור בין שקשוקה לפריטטה. למרות שאני לא משתגעת על ״חביתות״ שעשויות מקמח חומוס, ננתי לה צ׳אנס. שמחתי לגלות פריטטה שעשויה מקמחי קטניות שונים, ולא עשויה רק מקמח חומוס. מאפה המשלב בתוכו תפוחי אדמה, בצל ועגבניות שנותנות עסיסיות. חביתה או אולי פשטידה מתובלת היטב כך שטעם הקמחים כמעט ולא מורגשים. מנה מחממת, משביעה וטעימה.

וכמובן, פרוסות לחם, טחינה, ריבה וחמאה טבעונית (מאוד מוצלחת) שלמרות שאלו הדברים שמגישים בכל ארוחת בוקר, הם הצליחו להפתיע לטובה.

ארוחת בוקר

משהו מתוק – מריר

דפי טראפלס
דפי טראפלס

כדי לסגור את הארוחה קיבלנו דפי ״טראפס״ שעשוים משוקולד מריר (60%) וטחינה לצד קליפות הדרים מזוגגות בסוכר (שנראים ממש כמו נייר צולפן – מרהיב). גם בשילוב ההדרים, השוקולד היה מריר מדי. הייתי שמחה לסיים ארוחת בוקר במנה קצת יותר מתוקה והרבה פחות מרירה – כזו שתשאיר טעם של בוקר מתוק לאורך כל היום.

לסיכום

הדבר שהכי בלט לי בארוחת הבוקר הזו אלו המנות שהן קצת ״אוף מיינסטרים״. לא היו בה את הממרחים הבנאליים שמוגשים בכל ארוחת בוקר בבתי קפה אחרים, כמו ממרח חצילים, פלפלים קלויים, ופסטו. נראה שמישהו ישב וחשב לעומק איך לגרום לחוויה ייחודית, כזו שתדגיש את הפן המיוחד והעשיר שיש למטבח הטבעוני להציע. אגב, גם המחיר הוא סביר בהחלט, נע בין 30-60 ש״ח למנה, לא כולל ארוחות בוקר זוגיות שבהן המחיר נע בין 100-180 ש״ח. כל המנות מוגשות עם שתיה חמה.

עוד כמה מילים

הפעם הלכנו על ארוחה זוגית שהשביעה אותנו לחלוטין (אתם יכולים להבין אם קראתם את רשימת המנות הארוכה), אבל כזאת שהשאירה טעם של עוד – נשמח לטעום בביקור הבא גם את מנת הגרנולה (תערובת שיבולת שועל, פירות יבשים, פירות עונתיים עם יוגורט סויה), הפנקייק (מקמח מלא, פירות העונה, מייפל אורגני ודובדבני אמרנה), הקלצונה (מעטפת בצק במילוי טופו, שמרי בירה, קשיו ועלים), שקשוקה (עגבניות ופלפלים קלויים ברוטב עשיר עם טופו כבוש קרוע) ואת פאנג׳אבי חצילים (פיתות שעועית מש קטנות ושרופות עמוסות סלט חצילים, לימון כבוש וסלט עגבניות כוסברה).

פנקייק מקמח מלא
פנקייקס שנטעם בביקור הבא
לשעות הפתיחה של משק ברזילי לחץ כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *