לעוף עד למקסיקו: 5 מסעדות מקסיקניות לבקר בהן

האוכל המקסיקני מתאפיין במנות שונות שמתבססות ברובן על חומרי גלם זהים: אורז, שעועית, תירס, אבוקדו וחלפיניו. לפעמים זה בצלחת, לפעמים זאת טורטייה ממולאת, ולפעמים בטאקו.

את המתחילים זה עלול להרתיע, כי השמות לא מספיק מוכרים: קסדייה, טאקוס, בוריטוס, פחיטס… כאמור, רוב המנות הן וריאציה של אותו עולם קולינרי, אז הנה הסבר קצר על המנות המקסיקניות הפופולריות כדי שלא תרגישו קלולס בפעם הבא שתתישבו במסעדה מקסיקנית:

בוריטו

טורטייה גדולה מגולגלת וממולאת בדרך כלל באורז, פריחולס, גוואקמולה וחלפניו, ותוספות משתנות (כמו עוף, או פטריות). את הבוריטו אוכלים כמו לאפה.

פחיטס

בד״כ זה שלוש טורטיות קטנות מוגשות לצד תבשיל. אם הבוריטו זאת הדרך הקלה, הפחיטס זאת המנה למתקדמים יותר, שרוצים להתעסק ולבנות לעצמם את הטורטיה.

אנצ׳ילדה

טורטיית תירס מגולגלת ממולאת במילויים מגוונים בסגנונות שונים, מוגשת עם רוטב (כל מקום מכין משהו קצת אחר), מעל מפזרים גבינה, אופים ומגישים חם – אוכלים עם סכין ומזלג. (אם בא לכם להכין בבית, הנה מתכון מעולה להכנת אנצ׳ילדה ביתית).

קסדייה

בין 2 טורטייות מפזרים גבינה וירקות, אופים ומגישים לצד סלסה מקסיקנית. אוכלים כמו טוסט (או פיצה, בדרך כלל מחלקים את הקסדייה למשולשים קטנים).

טאקוס

טורטייה קטנה (ובגירסא האמריקאית גם קראנצ׳ית) ממולאת במילויים שונים (בדר״כ פריחולס, ירקות, גבינה) מוגשת פתוחה, מקפלים לשניים ואוכלים.

אז עכשיו שאתם יודעים מי נגד מי, הנה 5 מסעדות מקסיקניות בתל אביב ששוות ביקור:


מסקל פלורנטין

מסקל בר מסעדה מקסיקני
צילום: אלי כרמי

למי שעדיין לא התנסה באוכל מקסיקני, מומלץ להגיע קודם כל למסקל – בר מסעדה מקסיקני ותיק בשכונת פלורנטין. חוץ מאווירה שמחה, ציורי קיר, צבעים עזים וצוות מחוייך אפשר למצוא גם מדריך אכילה מאוייר עם הסברי ״עשה ואל תעשה״ לדרך הנכונה לאכול כל מנה ומנה. המקום מציע אוכל מקסיקני אותנטי עם חומרי גלם שמיובאיים ממקסיקו, 30 סוגים של טקילה, ואווירה צבעונית. התפריט מציע טורטיות מקמח תירס שעשויות בעבודת יד, טאקוס, אנצ'ילדס, פחיטאס, ועוד מנות מעולות עם הרבה חלפניו, בדיוק כמו במקסיקו.

ויטל 2, שכונת פלורנטין, תל אביב | מסקל טלפון: 03-5187925 | אין משלוחים

הנאצ׳וס של מסקל. צילום: אלי כרמי
הנאצ׳וס של מסקל. צילום: אלי כרמי

 ברנינג טאקוסIMG_20141226_130316

ברנינג טאקוס
ווג׳י רול, עם זוקיני ופטריות, אורז ירוק, וגאקמולי

IMG_20141226_130316

הפעם נראה שברנינג טאקוס מצאו את המנוחה והנחלה. אחרי מעבר של שני לוקיישנים בשנתיים האחרונות החבר׳ה של ברנינג טאקוס התמקמו על אלנבי מול הבית כנסת הגדול. המקום, בשונה משני הלוקיישנים הקודמים, גדול ומאפשר ישיבה נינוחה יותר. האוכל טעים ומורגש שנעשה מחומרי גלם איכותיים. יש מנות קטנות שאפשר לנשנש ליד מרגריטה צוננת כמו צ׳יפס ונאצ׳וס, מנות גדולות כמו אינצ׳לדה (אתם כבר יודעים מה זה) ממולאת בזוקיני ופטריות ומוגשת עם סלסה ירוקה, אבוקדו ותוספת של שעועית שחורה (מנה מעולה, אל תפספסו), טאקוס ובוריטו (יש גם בגרסאות טבעוניות).

אלנבי 97, תל אביב

מקסיקנה

מקסיקנה טלפון

מקסיקנה נמצאת בנוף כבר עשר שנים. היא מתמחה בעיקר במטבח המקסיקני-אמריקאי. (Tex-Mex – אוכל מקסיקני שנפוץ בטקסס ודרום ארצות הברית). נאצ׳וס, פחיטס, קסדייות וטאקוס לצד מנות מיוחדות שפותחו במטבח של מקסיקנה. מוסיקה ספרדית ברקע ועיצוב (כמעט) אותנטי מוסיפים לחוויה המקסיקנית. אגב, בתפריט קיים היצע גדול לטבעונים ולנמנעים מגלוטן.

בוגרשוב 7, תל אביב| מקסיקנה טלפון: 1-700-500-993 | מקסיקנה משלוחים

טאקריה

כמו שהם מעידים על עצמם הטאקריה היא באמת מסעדה קצת אחרת. אפשר להגיע לשם בשמלת ערב, בג׳ינס או בטרנינג ונעלי בית ולהרגיש שם הכי בנוח. מטבח פתוח, פוסטרים שמצפים את הקירות, מוזיקה והרבה אנרגיה טובה. התפריט מציע אוכל מקסיקני משובח שמותאם לחך הישראלי: נאצ׳וס, קסדייה, טאקו ובוריטו במילויים שונים, הכל באיזון טעמים מדוייק. לכל מנה יש גם גרסה טבעונית (שאפילו כוללת גבינה ללא רכיבים מן החי). ויש גם סלסות תוצרת בית שאפשר לקחת הביתה.

לבונטין 28, תל אביב | טאקרייה טלפון: 03-6005280 | טאקרייה משלוחים

צ׳אנגוס

A photo posted by @changosisrael on

אוכל רחוב מקסיקני באווירה שכונתית. מוזיקה מקסיקנית קצבית ותוססת שמביאים את מקסיקו לשכונת פלורנטין. לצ׳אנגוס יש תפריט אלכוהול נרחב שמציע בירות, יין, טקילות וקוקטיילים בסגנון מקסיקני ותפריט אוכל רחוב עשיר שמציע 7 סגנונות שונים של טאקוס או בוריטוס (ויש גם אופציות ידידותיות לטבעונים). אם בא לכם משהו קליל יותר, אפשר ליהנות מירקות בגריל, סלט או טורטייה צ׳יפס.

שדרות וושינגטון 35, שכונת פלורנטין, תל אביב | צ׳אנגוס טלפון: 03-5036425 | צ׳אנגוס משלוחים

אהבתם? נשמח שתשתפו:



תגובה אחת Add yours

  1. מאת אייל:

    בתור אחד שאכל לא מעט במקסיקו
    אני רוצה לעשות לכם ביקורת ותמונות לאינסטגרם
    רק תזמינו אותי לארוחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *