עושים שוק: 10 דוכני אוכל ידידותיים לטבעונים בשוק הכרמל

בתור טבעונית שגרה בתל אביב אני לא יכולה להתלונן. בכל מסעדה אפשר למצוא מה לאכול, בכל מכולת כבר מוכרים טופו, ובתי קפה, מאפיות ומסעדות טבעוניות יש בשפע. שוק הכרמל התפתח בשנים האחרונות והפך למתחם קולינרי קטן וחשוב. בכל פעם שצץ דוכן חדש זה אומר שצצות גם מנות טבעוניות חדשות.
הלכנו לאורכו של השוק, מכיכר מגן דויד ועד הכרמלית, ואלו הם הדוכנים שמצאנו. הכנו גם מפה מיוחדת (בתחתית הכתבה) כך שתוכלו למצוא את כל המקומות בקלות.
תודה רבה לדנה יצחקי על צילום התמונות ועזרה בהכנת הכתבה.

שמואל

שמואל בשוק הכרמל יש אופציות צמחוניות
המקום אמנם לא טבעוני, אבל זאת אופציה טובה אם אתם מסתובבים בחברה של אוכלי כל. בתפריט אפשר למצוא מנה צמחונית של ירוקים מוקפצים על הפלנצ׳ה מוגשים בפיתה. אם תרצו לאכול בצלחת, המנה תגיע גם עם אורז, אטריות, סלט וטחינה. שימו לב שהירקות מוקפצים על אותה פלנצ׳ת בשרים.
שמואל • רח׳ הכרמל 21

באני צ׳או

באני צ׳או מאכלים דרום אפריקאאים
הבאני צ׳או מגיש תבשילים דרום אפריקאיים המשלבים טעמים הודיים. התבשיל הטבעוני מתחלף מידי יום ואפשר לאכול אותו בתוך חלה רכה שהופכת את כל המנה למעדן אמיתי (מומלץ!) או לצד אורז לבן וסלט גזר חריף.
באני צ׳או • רח׳ ישכון 40

ביר בזאר

ביר בזאר פיצת לחוח טבעונית
הבסטה של הביר בזאר היא תחנת ההתרעננות שלכם אם מתחשק לכם לשתות כוס בירה צוננת. שם יקבלו אתכם בחיוך וישמחו לעזור לכם להחליט מה לשתות מבין 90 הבירות שהם מציעים – כולן ישראליות, וכולן בירות ממבשלות בוטיק (ז״א, אין גולדסטאר או מכבי). 30 פסיעות משם, ברח׳ ישכון 36 תמצאו את ה׳חמארה׳ של הביר בזאר – פאב-מסעדה קטן שמגיש אוכל טרי שמגיע היישר מהשוק. אפשר למצוא פה כריך טבעוני, חציל על האש, רק אל תפספסו את פיצת הלחוח הטבעונית שלהם.
ביר-בזאר • רח׳ רמב״ם 1 פינת הכרמל • רח׳ ישכון 36

פלאפל רמב״ם

פלאפל טבעוני
ממהרים ובא לכם לחטוף משהו על הדרך? הפלאפל שנמצא מול הביר-בזאר הוא אופציה מצויינת. 2 דקות ויש לכם מנת פלאפל טו-גו הכוללת עמבה וחמוצים.
פלאפל רמב״ם • רח׳ רמב״ם 1

חומוס מגן דוד

חומוס הכרמל
חומוס מגן-דוד (נמצא מול הדים-סאם) מגיש את מנת החומוס המשתלמת ביותר. 12 ש״ח למנת חומוס (בלי ביצה, כמובן). בצל, חמוצים, פטרוזילה – הכל כלול, לבחירתכם.
חומוס מגן-דוד • רח׳ הכרמל 11 פינת רמב״ם

מרכז הבוריקה

IMG_2734
הבוריקה הוא מאכל טריפולטאי שעשוי מעלה של בצק ממולא במחית תפוחי אדמה (או ביצה) ומטוגן בשמן עמוק. את עלי הווארקה מכינה בעבודת יד סבתו של קובי, בעל הדוכן. את הבוריקה אפשר לאכול ככה, ישר מהסיר, או לשים אותה בפיתה יחד עם רטבים (פלפלצ׳ומה, שריצ׳ומה), עגבניות ו״חריף של תיירים״. מנה מומלצת למי שלא שומר על דיאטה.
מרכז הבוריקה • רח׳ הכרמל 42

כנאפה ובקלאוות

כנאפה טבעונית בשוק הכרמל
בשני הדוכנים בשוק הבקלאוות הן טבעוניות. מכינים אותן עם מי סוכר (ולא דבש כמו שחשבתי). הכי אהבתי את בקלאוות הבוטנים, אבל לא ניסיתי את כולן אז יש סיכוי שאשנה את דעתי. מי שרוצה להתפנק על כנאפה יש גם ורסיה טבעונית שממולאת בפיסטוקים או אגוזים.
דוכן הכנאפה והבקלאוות • רח׳ הכרמל 42 (2 פסיעות ממרכז הבוריקה)

קובה בעבודת יד

קובה טבעוני בשוק הכרמל
בדוכן הקובה אפשר למצוא קובה טבעוני שנעשה בעבודת יד. הקובה ממולאת בבצל ופטריות ויחידה אחת עולה 5 שקלים, כשהשלט אומר: ״לא טעים – לא משלמים״. שתי קובות וסגרתם לכם פינה לארוחת צהריים. בנוסף, אפשר למצוא בדוכן גם סיגר ממולא בתפוחי אדמה שנראה לא פחות טעים מהקובה.
קובה בעבודת יד • רח׳ הכרמל 38

arepa's

ארפה
ארפה הוא מאכל שמקורו בדרום אמריקה. הארפה היא מעין פיתה שעשויה מקמח תירס וממולאת בשעועית שחורה, גווקאמולי, עגבניות ועלה בזיליקום (ובד״כ גם בבשר וגבינה). מתקתקות קמח התירס, סמיכות השעועית השחורה ושילוב האבוקדו יוצר מנה סופר טעימה, וטבעונית כמובן. אגב, אל תטעו בגודל הארפה, ככה קטנה – ככה מפוצצת.
arepa's • רח׳ הכרמל 38

הפינה הדרוזית

הפינה הדרוזית

בדוכן הדרוזי המאמות יכינו לכם פיתה דרוזית עם חומוס, סלט טאבולה, שמן זית וחריף. המנה במקור מגיעה עם לאבנה אז יש צורך לציין שאתם מעוניינים בחומוס. בדוכן יש גם עלי גפן מצויינים, וכרוב דרוזי ממולא באורז שמומלץ לקנות ולהגיש בבראנץ׳ של שבת בבוקר.
הפינה הדרוזית • רח׳ הכרמל 5

חושבים שפספסנו משהו? נשמח אם תספרו לנו בתגובות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *