בוקר חדש במשק

״משק ברזילי״ הוא מקום שמוזכר בנשימה אחת עם מסעדות טבעוניות מומלצות בכל הזדמנות. המקום ידוע בדגש שהוא שם על חומרי גלם טריים, כשרובם אורגניים, וחלקם אפילו הידרופוניים (גידולים שגדלים על מים, ולא על אדמה). ביקרתי שם בהזדמנויות שונות לארוחות שונות (צהרים, ערב, בוקר), ושמתי לב שהמקום משתנה בהתאם לשעות היום: בבוקר הוא מרגיש כמו בית קפה…

סילבסטר הודי במשק ברזילי

במשק ברזילי חוגגים את הסילבסטר בסגנון בוליווד עם ארוחה גורמה הודית טבעונית, בת 5 מנות. הארוחה תתקיים במוצאי שבת ה-31.12.16. כל המסעדה תהפוך לסצנה מתוך סרט בוליוודי עם תלבושות, אביזרים, דקורציה הודית ומוזיקה הודית מדליקה. השף נריה קלנטרוב, יצר ארוחה הודית טבעונית טעימה במיוחד בת 5 מנות עם טעמים, מרקמים וניחוחות מהודו הרחוקה. מה בתפריט?…

פסטיבל האוכל הערבי – חיפה 2016

7-9 בדצמבר 2016 – עיר תחתית חיפה א-שאם – פסטיבל האוכל הערבי בחיפה, מבקש לספר את הסיפורים הנשכחים של המטבח הערבי ולחשוף את הטעמים הנפלאים והמגוונים המרכיבים אותו, דרך מפגשים קולינריים ייחודיים, חיבורים תרבותיים מפתיעים, מופעי מוזיקה ומחול, סדנאות בישול ויצירה, סיפורים, שיחות ומסיבות. את הפסטיבל יוזמת ומפיקה מינהלת עיר תחתית בעיריית חיפה ומנהלת אותו…

מה טבעונים אוכלים ברוסיה?

גם לרוסיה הגיעה בשורת הטבעונות. למעשה, אפשר לומר שהטבעונות חזרה לרוסיה: תנועה צמחונית (כמעט טבעונית) היתה קיימת שם בתחילת המאה העשרים – אחד מנציגיה המפורסמים היה טולסטוי, ובקונגרס הצמחוני הראשון במוסקבה, באפריל 1913, השתתפו למשל המלחין סקריאבין והצייר לויטן. הכנסייה האורתודוקסית הרוסית עצמה מקדמת את הטבעונות בימי התענית שלפני חג הפסחא ובצומות התענית הרבים במהלך…

אינטרנט קפה: 5 בתי קפה שכיף לעבוד בהם עם לפטופ

מכירים את זה שאתם עובדים מהבית, או שקועים בלמידה למבחנים (לסטודנטים שבינינו) ופתאום אתם קולטים שהכלים בכיור מתחילים להיערם, שהפיג׳מה מתחילה להבאיש ושאשכרה לא יצאתם מהבית כבר כמה ימים? אז כדי שהמצב הזה לא יקרה (כי בכל זאת, למי יש כוח לשטוף כלים?), אספנו לכם חמישה בתי קפה שנעים לשבת בהם עם הלפטופ – לעבוד או ללמוד (או…

10 מסעדות שף ידידותיות לטבעונים

עם התחזקות המגמה הטבעונית, יותר ויותר מסעדות הוסיפו מנות טבעוניות לתפריטים שלהם. זה התחיל בבתי קפה ומסעדות קטנות, כשהאחרונים לעלות על העגלה היו מסעדות השפים, שרבים מהם התקשו (וחלקם עדיין) לוותר על החמאה והגבינות בכל מנה. אבל כאמור, כבר היום מסעדות שף כוללות מנות גורמה ללא מוצרים מן החי, כך שגם מי שמקפיד על תזונה כזו יוכל…

מתוקים, מלוחים ומה שבינהם: סידס – מאפייה טבעונית

יש כבר בתי קפה טבעוניים, מזללות טבעוניות, סושיה טבעונית וחומוסיות טבעוניות. מתבקש שתהיה גם קונדיטוריה שהיא 100% טבעונית. לפני שנתיים זיו סנדלר ובת זוגתו נטע הרימו את הכפפה ופתחו את Seeds – הקונדיטוריה הטבעונית הראשונה בארץ. זיו הוא קונטידור ותיק, ועם המעבר של בני הזוג לטבעונות הוא התחיל להכין עוגות וקינוחים ולפתח מתכונים – כולם על טהרת…

8 רשתות בתי קפה ארציות שמגישות ארוחות בוקר טבעוניות

הטבעונות כבר מזמן לא שייכת רק לתל אביבים. רשתות בתי הקפה שנמצאות בפריסה ארצית מאפשרות לכל טבעוני, לא משנה מהיכן הוא ליהנות מארוחת בוקר טעימה ללא מוצרים מן החי. בדקנו מה יש לרשתות בתי הקפה מהמובילות בארץ (שסניפים שלהן אפשר למצוא מדן ועד אילת) – מה להציע למי שמקפיד על תזונה טבעונית. בסקירה התמקדנו בארוחות הבוקר, ממה…

פאסט פוד הודי: ביקרנו בהודית החדשה מא פאו

Ma Pau, המסעדה ההודית שנפתחה לא מזמן בנחלת בנימין בתל-אביב, מבטיחה ״אוכל רחוב הודי״. קונספט קצת אחר מאשר המסעדות ההודיות שקיימות כבר שנים ומתאפיינות באווירה מאוד מיושבת ורצינית. פירוש שמה של המסעדה הוא ״לחם של אמא״ – ואכן, את המקום פתחו שלושה אחים שמנסים לשחזר את הטעמים שעליהם גדלו. אז כן – האווירה באמת לא מחייבת,…

השיבה להודו שלא היינו בה: 24 רופי

גילוי נאות: אף פעם לא היינו בהודו. ועדיין, אנחנו מתים על אוכל הודי. אז מה הביקורת הזאת לא תכלול? היא לא תכלול השוואה בין האוכל שמגישים ב-24 רופי לאוכל האותנטי שאוכלים בהודו, או בין האווירה במסעדה לאווירה הודית אמיתית. כן נדבר על אם האוכל שם טעים או לא, ואם האווירה נעימה או לא. רמז: כן, וכן. נתחיל…

לא על הנאן לבדו: 5 מסעדות הודיות שכדאי לבקר בהן

את האוכל ההודי גילינו דווקא בתאילנד. אחרי שכבר טעמנו את כל מנות הקארי שיש לתאילנדים להציע, התחלנו לבקר במסעדות הודיות. הטעמים המיוחדים, מגוון המנות, השפע והאותנטיות (כן, יש הרבה הודים בתאילנד) עשו לנו נעים וטעים – והתאהבנו. מאז אנחנו מחפשים את המסעדה שתחזיר אותנו להודו (של תאילנד) עד שבאמת נגיע לבקר בהודו. עד שזה יקרה, אספתי חמש מסעדות הודיות…

הקיץ כבר כאן: 4 גלידריות בוטיק שכל טבעוני חייב להכיר

אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות בקיץ זה לשבת על ספסל בגינה אחר הצהריים ולאכול גלידה. מאז המעבר שלי לטבעונות לא יצא לי לקיים את המנהג הזה יותר מידי פעמים. בשנה האחרונה זה כבר כמעט מובן מאליו שבמבחר הטעמים המוצע, יש גם כאלו שמבוססים על סויה או קוקוס, כדי שגם הקהל הטבעוני ואלו הרגישים ללקטוז יוכלו לצנן את עצמם עם גלידה קרה שהיא…