10 טיפים להכנת פסטה מושלמת

לא צריך להוולד באיטליה כדי להכין פסטה מושלמת. גם לא חייבים להכין את הפסטה בעצמכם, עם מכונת פסטה שכנראה תצבור יותר מדי אבק. אפשר להכין פסטה מעולה גם עם פסטה קנויה, בעיקר אם אתם יודעים כמה כללים. אז לא משנה איזו פסטה אתם מעדיפים, אם זו פסטה ברוטב עגבניות, פסטה פסטו או פסטה אלי-אוליו – תתכוננו לשדרוג יכולות המטבח שלכם.

כמה פסטה להכין?

1. כמה פסטה להכין?

נכון שלכל אחד יש תיאבון אחר – אבל משקל המנה המקובלת הוא 125 גרם של פסטה יבשה אם הפסטה מוגשת כמנה עיקרית. ז״א, אם יש אריזת הפסטה שלכם מכילה 500 גרם – מנה סבירה לאדם תהיה רבע חבילה.
לעומת זאת, אם הפסטה מוגשת כמה ראשונה או סלט – ניתן להסתפק ב-80 גרם לאדם.

2. באיזו כמות של מים צריך לבשל את הפסטה?

לרוב, יצרנים מציינים על האריזה את הכמות המים המומלצת. אם לא כתוב – לכו על ליטר מין לכל 100 גרם פסטה.

סוגי פסטה

3. מה להוסיף ומה לא להוסיף למי הבישול?

מומלץ להוסיף מלח למים כדי ״לתבל״ את הפסטה עצמה. גם אם המים מרגישים לכם מאוד מלוחים – זה בסדר, רוב המליחות תיעלם כשתסננו את הפסטה.
שמן, לעומת זאת, לא כדאי להוסיף, כי הוא יהפוך אותה לשמנונית ויקשה על הרוטב להתאחד עם הפסטה.

4. להכניס את הפסטה כשהמים רותחים

אם נכניס את הפסטה לפני שהמים חמים מספיק היא תשהה יותר מידי זמן במים ועלולה לצאת רכה מדי ומבושלת יתר על המידה. כשמכניסים את הפסטה אל המים הטמפרטורה שלהם צונחת, לכן יש לסגור את הסיר לכ-10 שניות ואז לפתוח אותו.
אם מכינים רביולי או טורטליני בבית, מומלץ להנמיך את האש (לאחר הרתיחה) וכך להימנע מהכיסונים להיקרע.

איך לבשל פסטה

5. לא לבשל את הפסטה עם מכסה סגור

בישול עם מכסה סגור יגרום למי הבישול לגלוש במהירות אל הכיריים. אפשר לבשל עם מכסה פתוח או חצי סגור – ולהשגיח. טיפ מעולה: אם תניחו כף עץ מעל הסיר הפתוח – המים לא יגלשו.

6. לשמור כוס ממי בישול הפסטה

הוספת מי הבישול (שמכיל עמילנים) לרוטב תעשיר ותעבה את הרוטב, תעניק לו מרקם קרמי ותגרום לרוטב להתאחד טוב יותר עם הפסטה.

הכנתם יותר מדי פסטה?

7. איך יודעים מתי הפסטה מוכנה?

אז קודם כל: אל תזרקו אותה על הקיר כדי לבדוק אם היא מוכנה. יש דרכים יותר נקיות :)
אחרי כמה דקות של בישול, תוציאו פסטה אחת, תנגסו בה, והביטו בחתך. אם הוא אחיד בצבע שלו – היא מוכנה. אם יש שם נקודה קטנה לבנה – היא ״אל דנטה״. אם הנקודה הלבנה גדולה – הפסטה עדיין לא מוכנה.
אם אתם מתכננים להמשיך לבשל את הפסטה עם רוטב – כדאי להוציא אותה מהבישול כשהיא ״אל דנטה״ כי היא תמשיך להתבשל עם הרוטב.

8. לסנן את הפסטה אך לא לייבש אותה

בתום הבישול יש לסנן את הפסטה אבל להשאיר אותה לחה. אם היא תתייבש היא תתחיל להידבק לעצמה ויתחילו להיווצר גושי פסטה. אם אתם לא משתמשים בה באותו הרגע (לא מומלץ) הוסיפו לפסטה המסוננת מעט שמן – זה מונע ממנה להידבק.

9. איך להתאים את הפסטה לרוטב הנכון

פסטות ארוכות עם שטח פנים גדול כמו ספגטי (איטריות ארוכות) או פטוצ׳יני (רצועות רחבות ושטוחות) מתאימות יותר לרטבים חלקים כמו פסטו, שמנת או אלי אוליו.
פסטות קצרות וחלולות כמו פוזילי (״ביסלי״) או פארפלה (״פפיון״) מתאימות לרטבים סמיכים המכילים חתיכות של ירקות כמו רוטב עגבניות כך שהרוטב והחתיכות יוכלו להיכנס לקפלים והקימורים של הפסטה עצמה ובכל ביס יהיה אפשר לטעום מהכל.

פסטה ברוטב שמנת דלה בקלוריות
צילום: דנה יצחקי

10. הרוטב צריך לחכות לפסטה, ולא להפך

את הפסטה כדאי להכין לערבב עם הרוטב מיד כשהיא מוכנה. אם תשאירו את הפסטה המוכנה על הדלפק, היא עלולה להתאחד ולהפוך לגוש. לכן כדאי לכם לתזמן את ההכנה ככה שהרוטב יהיה מוכן בדיוק כשהפסטה מוכנה, או לפחות שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה. את הרוטב כדאי להכין במחבת או סיר גדול כך שיוכל להכיל את הפסטה, בנוסף לרוטב.

אקסטרה טיפ: הכנתם בטעות יותר מידי פסטה?

מכירים את זה שאתם מוצאים את הפסטה מהמקרר והיא בצורת גוש אחד גדול של פסטה? כדי ״לשחרר״ אותה טיבלו אותה בקערה עם מים רותחים לדקה או שתיים וסננו. החימום במיקרוגל לא יעיל במצב כזה- היא עדיין תישאר גוש פסטה.

מוכנים? תתחילו להכין!

ועכשיו, מתלבטים איזו פסטה להכין? הנה 18 מתכונים שיכולים לתת לכם השראה

מתכונים פסטה

אהבתם? שתפו:

אולי גם הרשימות האלה יעניינו אותך...

השאר תגובה