מתכונים למנות עיקריות

קיש תרד ומלוחה טבעונית

קיש תרד וגבינה - טבעוני

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס״מ

1 חבילה של בצק פריך למאפים מלוחים,
מוכן ומופשר ע״פ הוראות היצרן
1 חבילת טופו רגיל (300 גרם)
1 חבילה של המלוחה הטבעונית של משומשו (5% שומן)
2 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור גרוס
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים
1 מיכל קרם סויה לבישול ואפייה (200 מ״ל)

אופן ההכנה

משמנים תבנית פאי במעט שמן ועליה מניחים את הבצק הפריך. מחוררים את הבצק בעזרת נעיצות מזלג. משאירים שוליים ומרפדים גם את צידי התבנית. את השאריות מורידים בעזרת גב סכין או בעזרת הידיים.
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד שקיפות ומניחים בצד.
מגררים על תחתית הפאי רבע מהמלוחה הטבעונית.
סופגים היטב את קוביית הטופו משאריות מים ומפוררים אותה בעזרת היידים לקערה.
מוסיפים לקערה: רבע מלוחה טבעונית (מגוררת), שום, בצל מטוגן, תרד, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את קרם הסויה ומערבבים היטב.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים את הקיש בתנור בחום נמוך, 150 מעלות למשך 40 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים והחלק העליון משחים מעט. מוצאים את הקיש 5 דקות לפני שהוא מוכן ומגררים עליו עוד קצת מהמלוחה הטבעונית ומחזירים לתנור לחמש דקות נוספות. מוצאים, נותנים לפשטידה להתצטנן כרבע שעה ומגישים.
בתיאבון!

קיש תרד וגבינה - טבעוני

קיש תרד וגבינה - טבעוני

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה