מתכונים למנות עיקריות

פשטידת קישוא וגזר

פשטידה
נתקלתי בפשטידה הזו לראשונה כשנפגשנו כמה חברים לסעודת ערב שבת. ארוחה כזו היא כבר בנוהל ארוחה טבעונית, וכל אחד יודע שהוא צריך להכין או להביא משהו ללא מוצרים מן החי. בת אל (שלא טבעונית), חיפשה מתכון טבעוני ומצאה את הפשטידה הזו, של אנונימוס. הפשטידה יצאה טעימה מאוד גם כי בתאל היא בשלנית מעולה וגם כי המתכון ממש מוצלח.
כשהכנתי אותה בעצמי עשיתי כמה שינויים והתוצאה יצאה מצויינת לא פחות. הנה הגרסה שלי:

מצרכים

2 כוסות קמח כוסמין
4 גזרים בינוניים-דקים
2 קישואים ענקיים ושמנמנים (או 4 דקים)
1 בצל
2 כפות טחינה גולמית
חופן שמיר, או לפי הטעם
1/4 כוס שמן
3-4 כפות מים, אם יש צורך
3 כפיות מלח, או לפי הטעם

אופן ההכנה

במעבד מזון (או פומפייה) מגרדים את הקישוא והגזר, מעבירים למסננת להגיר נוזלים. בנתיים קוצצים את הבצל, כמה שיותר דק.
מעבירים לקערה את הקישוא והגזר, מוסיפים את הבצל ואת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הטחינה, השמיר והשמן ומערבבים היטב. אם התערובת טיפה יבשה, מוסיפים את המים. מוסיפים את המלח, מערבבים טועמים ומתקנים את הטעם אם צריך.
התערובת צריכה לצאת טיפה יותר מלוחה ממה שרגילים, כי המליחות קצת דוהה בזמן האפייה בתנור. אופים בתנור (או טוסטר אובן) בחום של 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהפשטידה משחימה יפה. מוצאים ונותנים לה להתקרר כחצי שעה – להתייצבות. אחרי יום במקרר היא תהיה יציבה יותר.
אני אפיתי את הפשטידה כמאפינס, בתבנית שקעים וזה הספיק ל-14 מאפינס. אפשר לאפות את הפשטידה בתבנית בינונית מלבנית או עגולה.
בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

15 תגובות

השאר תגובה