מתכונים לקינוחים

עוגת פרג ותפוחים

IMG_0797

אחרי אינספור נסיונות (לא רוצה לראות פרג עד פורים הבא!) אני מביאה לכם את הגירסה שלי לעוגת פרג ותפוחים, עוגה פשוטה, לא מאוד מתוקה, והכי חשוב, קלה להכנה. כל מה שצריך זה לערבב…

חומרים לתבנית מלבנית בינונית

2 תפוחי עץ מגוררים על פומפיה גסה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שמן קוקוס
200 גרם פרג טחון טרי
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
1 כוס קמח מלא
1 קופסאת רסק תפוחים לא ממותק, 113 גרם
1/2 כוס מים במידה וצריך

לציפוי השוקולד

250 מ״ל קרם קוקוס או שמנת צמחית להקצפה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מגררים את תפוחי העץ, מוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית והניל ומערבבים, מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים.
מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים שוב בעדינות.
אם מרגישים שהתערובת יבשה מידי, אפשר להוסיף מעט מים, אם מרגישים שהיא נוזלית טיפה אפשר להוסיף עוד קמח.
את התערובת שמים בתבנית מעט משומנת, ולתנור.
מוצאים שהצדדים והעוגה מתחילים להשחים. מקררים מס׳ דקות. מי שאוהב, אפשר לצפות את העוגה עם קרם שוקולד (מרתיחים את קרם הקוקוס או השמנת הצמחית עד בעבוע עדין, מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב שלא יישרף, מורידים מהאש ומצפים את העוגה).

IMG_20140316_075749

בתיאבון!

המתכון בהשראת טבעוניות נהנות יותר

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

10 תגובות

השאר תגובה