מתכונים לקינוחים

עוגת דבש טבעונית

עוגת דבש טבעונית

עוגה בקלי קלות, לא יותר מ-10 דקות הכנה. טעימה, נימוחה, והכי כיף לאכול אותה ישר כשהיא יוצאת מהתנור.

מצרכים יבשים

¾1 כוסות קמח
¾ כוס סוכר
1 כפית גדושה של אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון

מצרכים רטובים

½ קופסא ממרח תמרים, כ-225 גרם
2 קופסאות של רסק תפוחים (113 גרם כל אחת)
⅓ כוס שמן
1 כוס מים רותחים

שניה לפני שמתחילים

כדאי להשתמש בתבנית אנגלישקייק גדולה, כזו שקונים בחנויות מתמחות. אם משתמשים בתבנית חד פעמית, יש מצב שהכמות תספיק ל-2 תבניות כאלו.

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת, את החומרים הרטובים מערבבים בקערה שניה (גדולה יותר). מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים אל הקערה עם החומרים הרטובים ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לתבנית, אפשר תבנית אנגלישקייק (אידיאלי) או תבנית מלבנית בינונית (ואז זמן האפייה יתארך).
אופים בחום 180 במשך כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
לציפוי מבריק אפשר למרוח מעט סילאן.

בתיאבון!

עוגת דבש טבעונית

עוגת דבש טבעונית

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

12 תגובות

השאר תגובה