מתכונים לגבינות

גבינה לבנה טבעונית

גבינה לבנה טבעונית

טוב, זה הכי קל בעולם, טעים, וממש מזכיר גבינה לבנה. במרקם, בטעם… ואפילו תוכלו לשדרג אותה בטעמים שונים כמו שום ושמיר, בזיליקום, עגבניות מיובשות וכל דבר אחר שבא לכם. המתכון הוא בסיסי, זה אפילו לא ממש מתכון, פשוט טכניקה מגניבה שעליה אפשר להתבסס. כל מה שתצטרכו זה מטחנת תבלינים קטנה (לי יש את זו) או בלנדר מוט (או הרבה שרירים ביידים ומטרפה).

מצרכים

טופו משי – Firm
לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

טוחנים 1/2 קופסא של טופו במטחנת תבלינים, מוסיפים לימון ומלח לפי הטעם, טוחנים שוב עד למרקם של גבינה לבנה.
זהו :)
לשמור במקרר בכלי אטום 4-5 ימים.

אה, והיא גם ממש דלה בקלוריות. רק 68 קלוריות ל-100 גרם.

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

25 תגובות

    • שמתי לינק, שתוכלי לראות איזה מוצר זה. זה מוצר חדש. הוא לא יהיה במקררים בסופר, אלא ליד. עם טופו רגיל ייצא ממרח עם טקסטורה לא חלקה כמו גבינה לבנה

    • לאורך חיים טבעוני ועלי ללמוד הכנת גבינות על פיצוחים לא קלויים אשר ישמשו בסיס לסנדוויצ’ים .

      תודה מראש
      רונן יעקב

    • זה עיניין של טעם אישי. תתחילי מקורט מלח וכפית לימון ותראי אם טעים לך. לא מספיק טעים, תוסיפי עוד קצת לימון/מלח. עד שאת אוהבת את התוצאה :)

  • היה לי טופו רגיל במקרר. הוספתי מעט שמן זית וכוסברה. יצא ממש טעים! לא צריך גבינה! תודה!

  • וואו. אני בשוק.
    בדיוק היום קניתי הטופו הזה, ניסיתי לטעום אותו וחשבתי שזה מקולקל אבל אמרתי לעצמי “ניתן לו צ’אנס”… במקרה נתקלתי במתכון הזה ואצתי רצתי לנסות. פלאים מה שיצא מזה. הוספתי גם קצת חלב סויה מועשר וזה יצא מעדן :)
    יא גואלת נפגעי טופו

  • היי רעות,
    את יודעת להגיד לי בבקשה מה התוקף של הגבינת טופו מרגע הפתיחה?? אני רוצה להכין לבן שלי לגן ולהשאיר לגננת במידה והילד ירצה גבינה לבנה.
    אודה לתשובה ממך.
    יום נעים

    • אני מוצאת אותו ב״מזרח ומערב״ בשוק הכרמל, באורגניק מרקט בשינקין תל אביב. אם אני זוכרת טוב מצאתי אותו גם ב-AmPm, ואני מקווה שאפשר למצוא אותו בעוד חנויות ובמיוחד בחנויות טבע. מה שבטוח – אל תחפשי אותו במקררים (ליד הטופו הרגיל), הוא לא צריך קירור. אני מקווה שעזרתי :)

      • החצי השני, זה שאת לא משתמשת בו לגבינה, במיכל סגור לדעתי יחזיק משהו כמו 4 ימים במקרר. בשביל הגבינה הזו מומלץ טופו משי, ההוא שלא צריך קירור. ברשימת המצרכים יש לינק לאיך שהאריזה נראית.

  • אני רוצה לנסות להימנע ממוצרי חלב ומחפש תחליפים. כמה שאלות כלליות לגבי טופו אם אפשר
    1. מה יש בתוך קופסת טופו המדינה שבמתכון. האם זה נוזל, מוצק, ממרח או משהו אחר?
    2. שאלו לפני האם אפשר להשתמש בטופו “רגיל”. מה זה טופו רגיל? האם אפשר לינק למוצר כזה, ומה הוא מכיל?
    3. מה סדרי גודל המחירים?

    תודה רבה

  • ממליצה לטחון עם הטופו לימון עם הקליפה. לימון בינוני עם חבילת טופו. זה נהדר.
    אני מוסיפה גם שום ושמיר. ממרח טעים מאד

  • כל כך התרגשתי לראות מתכון כל כך פשוט לדבר כל כך נחוץ!! ולצערי הרב מאודד מאוד מאוד לקחתי כף גדושה ולקחתי לפה בשמחה, עד שלפתע הטעם לוואי הנורא והמרושע הופיע! רע ומר הטעם הנורא.. לא משנה מה עשיתי דבר לא השתנה..

    • אוי, בעסה לשמוע. אם הטעם כל כך חזק, אפשר לנסות לשים תוספות עם טעם חזק. לדוגמא, עגבניות מיובשות ובזיליקום, הרבה לימון וזעתר, הרבה שום ושמיר…

השאר תגובה