מתכונים למנות עיקריות

תחתיות ארטישוק במילוי פטריות

תחתיות ארטישוק ממולאות בפטריות

מרכיבים

חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
לימון
בצל סגול קצוץ דק
שום קצוץ דק
סלסלת פטריות קצוצות דק
חופן אגוזי מלך קצוצים
כוסברה קצוצה
שמיר קצוץ
אגוז מוסקט מגורר
כף שמרי בירה
מלח גס ופלפל שחור גרוסים
גבינת טופטי

הוראות הכנה

לחמם תנור ל-180 מעלות. במקביל לפזר את התחתיות במחבת עמוקה, למלא עד רבע התחתיות מים רותחים ולבשל 10 דק׳ במים עם מיץ מלימון טרי ומלח.
להוציא מהמים, לסנן, להניח על נייר אפיה, להבריש בשמן זית ולהכניס לתנור 180 למשך 10-15 דק׳.
במחבת עם מעט שמן זית לטגן בצל, פטריות, אגוזי מלך, כוסברה, שמיר, ומוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס לתיבול.
כשהפטריות מגירות נוזלים, לפזר כף שמרי בירה.
להעביר הכל (אין צורך לסנן) לקערה ולערבב עם 2-3 כפות גבינת טופוטי.
למלא את התחתיות, להבריש מעט שמן זית ולהכניס לתנור על 180 מעלות 20-30 דק׳ עד לשיזוף טוב.
ב ת א ב ו ן

מיכל פישר היא טבעונית ובמקור מטבעון. חובבת בישול, אפייה והכנת שייקים טבעונים.
Loading💛 הוסף למועדפים

5 תגובות

  • [email protected] says:

    האם ניתן להחליף את גבינת הטופוטי בטופו משי?

    • היי, לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשר לוותר, היא מוסיפה מעט טעם אבל נראה לי שבמקרה הזה אם אין – אפשר לוותר. הייתי מחליפה בפירורי לחם או גבינה קשה טבעונית (צהובה, מוצרלה, פטה שקדים וכד׳).

השאר תגובה