מתכונים למנות עיקריות

תבשיל קציצות וטחינה

תבשיל קציצות וטחינה

את הרעיון לתבשיל הזה לקחתי ממנת הסינייה. סינייה שייכת למטבח הערבי והיא תבשיל העשוי משכבת בשר טחון וטחינה שנאפה בתנור. כשאופים טחינה בתנור היא מקבלת מרקם אחר – היא הופכת להיות סמיכה ובעצם מקרימה את כל מה שנמצא בסביבה שלה. ההקרמה הזו מוציאה מהטחינה טעמים שונים מהטחינה הנוזלית (זו שהולכת טוב עם הפלאפל).
במנה הזו, כדי לקצר תהליכים במטבח של השריית עדשים והכנת קציצות השתמשתי בקציצות עדשים מוכנות של טבעול כך שהפעולה המורכבת היחידה שהשארתי לעצמי היא הכנת הטחינה וזה כידוע לוקח 2 דקות :)
המנה הזו היא כל מה שאני אוהבת כשאני מכינה ארוחת ערב או צהריים: קלה להכנה, לא מלכלכת הרבה כלים, מוכנה מהר ומשביעה לאורך זמן.

מצרכים ל-2 מנות

4 קציצות עדשים כתומות של טבעול
1 עגבניה גדולה חתוכה לפרוסות דקות

לטחינה

½ כוס טחינה גולמית
½ כוס מים
2 כפות מיץ לימון
¼ כפית מלח
1 כף כוסברה קצוצה דק – אופציונלי
1 כף שמיר קצוץ דק – אופציונלי
חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים – לקישוט
חופן עלי בזיליקום טרי – לקישוט

כמה הערות

1. כן, הטחינה צריכה להיות דלילה – אבל לא מיימית.
2. אני השתמשתי כאן במחבת בקוטר של 24 ס״מ שמתאימה גם לשימוש בתנור.
3. אין צורך להפשיר את הקציצות מראש.

אופן ההכנה

מכינים את הטחינה

מערבבים את כל החומרים בקערה, פרט לעשבי התיבול, עד למרקם שמזכיר בלילת פנקייק. זה בסדר אם היא יוצאת מעט דלילה. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. אפשר לטעום ולתקן טעמים.

מרכיבים את המנה

מרפדים את תחתית המחבת או התבנית בשכבה של עגבנייה, עליה שופכים את הטחינה ועליה מניחים את הקציצות.
אופים בתנור (180 מעלות) במשך 20 דקות עד שהטחינה מתייצבת ומשחימה מעט. שימו לב שהחום משתנה מתנור לתנור, יש לבדוק מידי פעם שהתבשיל והקציצות לא נחרכים.
מפזרים מלמעלה את עגבניות השרי ועלי הבזיליקום ומגישים לצד סלט ירקות טרי.
בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה