מתכונים למנות עיקריות

תבשיל פטריות וטופו

תבשיל פטריות טבעוני

אם הייתי יכול, הייתי אוכל פטריות בכל יום. אני עד כדי כך אוהב פטריות. על הגריל, מטוגנות, אפויות… הנה מתכון שאפשר להכין בעשרים דקות, גם כשעייפים בערב אחרי העבודה. יש בו גם טופו, והוא מעולה. באמת.

מצרכים (לשתי מנות)

250 גרם פטריות שמפניון
חופן פטריות ירדן
חצי חבילת טופו (כ-150 גרם)
2 כפות רוטב סויה
חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

חותכים את הטופו לקוביות, ומכניסים למחבת עם מעט שמן, על אש גבוהה. לטגן כעשר דקות, עד שהוא משחים. לטופו יש נטייה להדבק לתחתית המחבת, ואי אפשר להמנע מזה במאה אחוז, אבל כדאי להקפיץ אותו ולהזיז אותו לא מעט.
כשהטופו שחום, להכניס את הפטריות למחבת, ולהמשיך בטיגון. כשגם הן נראות מוכנות, אפשר להוסיף את הסויה. ממשיכים לטגן ולערבב למשך 2 דקות.
מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים, ומגישים בצלחת.

בתיאבון!

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה