מתכונים למנות עיקריות

תבשיל טופו בקארי ירוק בהשראת מסעדת בית תאילנדי

IMG_0725

ניסיון טוב לשיחזור המנה הירוקה (תבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק) של מסעדת בית תאילנדי. אם עוד לא אכלתם אותו, אני ממליצה בחום ללכת ולנסות. ואם לא, תנסו את המנה הזו, טעימה ופשוטה להכנה.

מצרכים ל-2 מנות

1 חבילת טופו חתוכה לקוביות בגודל של סנטימטר על סנטימטר
1/2 חציל חתוך לקוביות של סנטימטר על סנטימטר
1 קופסת שימורים קרם קוקוס
צרור לא גדול של עלי בזיליקום
4-5 עלים של כפיר ליים (אפשר להשיג בחנות מזרח ומערב שוק הכרמל)
4 כפות משחת קארי ירוק מעורבבות עם מעט מים, או פחות אם חריף זה לא הקטע שלכם…
1/2 כפית מלח, או לפי הטעם

אופן ההכנה

חותכים את החציל לקוביות ומכניסים לתנור לכ-15 דקות*.
שופכים את קרם הקוקוס לסיר ומכניסים לתוכות את קוביות הטופו, את עלי הכפיר-ליים ואת הבזיליקום. מוצאים את החציל מהתנור ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הקארי והמלח, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-10-15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. ממומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.

*אפשר לתבל אותו במעט שמן ומלח, אבל לא כדאי, התוצאה טעימה גם בלי זה, יש מספיק שומן בקרם קוקוס.
* שימו לב לא לחמם את התבשיל על אש גבוהה מידי, או לזמן ממושך, קרם הקוקוס נוטה להתפרק. התוצאה עדיין טעימה, אך פחות אסטטית.

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

תגובה אחת

  • ארבע כפות קארי זה חריף בצורה מוגזמת. הקארי גם מלוח כך שהמלח היה ממש מיותר. בקיצור, יצא בלתי אכיל. :(

השאר תגובה