תוספות

תבשיל גריסי פנינה ברוטב עגבניות וזיתים‎

גריסי פנינה בעגבניות וזיתים

מרכיבים

2 כוסות גריסי פנינה שטופים ומסוננים
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות או קוביות עגבניה (800גרם)
עגבניה גדולה מגוררת
בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות קטשופ
כחצי קופסת זיתים מגולענים שטוים ומסוננים
תבלינים: מלח סלרי, פלפל שחור גרוס טרי, טימין/אורגנו יבש או תערובת תבלינים איטלקית יבשה.

אופן ההכנה

מטגנים עם 2 כפות שמן זית את הבצל בסיר רחב, כשהוא מזהיב מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את העגבניות והקטשופ ומערבבים, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, את הזיתים ואת התבלינים, מגיעים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה ובמכסה סגור עד שהגריסים רכים (אם המים נגמרים, מוסיפים עוד מים רותחים). משאירים באש כבויה ובמכסה סגור לעוד עשר דקות לספיגת האדים והטעמים.
טועמים ומתקנים תיבול.
אוכלים חם, אפשר להגיש על אורז או פסטה, או לאכול כך לבד.

Loading💛 הוספה למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה