מתכונים למנות עיקריות

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

המצרכים

חצי גבעול כרישה
1 חבילת פטריות שמפיניון
3-4 פטריות פורטובלו
3 שיני שום חתוכות
חצי שורש פטרוזיליה (לא חובה)
1 חבילת ערמונים בואקום
1.5 כוס גריסים
3 כוסות מים
שליש כוס שמן זית
חצי כוס יין אדום או לבן ( אני השתמשתי באדום)
כף סילאן
שפריץ מחצי לימון
מלח פלפל
4 גבעולי טימין
אגוז מוסקט ( לא חובה)

אופן הכנה

פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומכניסים לסיר עם שמן הזית . מוסיפים את שיני השום ואת שורש הפטרוזיליה עד שהכרישה הצטמצמה ונהייתה שקופה . מוסיפים את הפטריות שחתכנו לקוביות . קודם הפורטובלו וכעבור דקה או שתיים את השמפיניון. כעבור דקה נוספת מוסיפים את הערמונים. מכסים את הכול עם חצי כוס יין. מוסיפים את הגריסים ומתבלים – מלח, פלפל , עלים מגבעולי התימין , כף סילאן , מעט מיץ לימון ואגוז מוסקאט מגורר. מערבבים ושופכים פנימה שלוש כוסות מים . מביאים לרתיחה ומערבבים ואז מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. בינתיים הבית מתמלא ריחות …להגשה מפזרים מעל מעט תימין או עירית

Loading💛 הוספה למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה