מתכונים למנות עיקריות

תבשיל גולאש הונגרי ללא בשר

תבשיל גולש הונגרי

שבוע שעבר ביקרנו בבירת הונגריה – בודפשט. בניגוד למה שחשבתי, בודפשט היא עיר מלאה חיים וכיפית כמעט כמו תל אביב. מצאנו שם מגוון של מסעדות טבעוניות ואתם יכולים לקרוא על זה בכתבה המיוחדת שהכנו.
באחת המסעדות הגישו לנו מנה הונגרית מסורתית טעימה במיוחד שמשלבת סייטן ותפוחי אדמה. לא הצלחתי להשיג מתכון (עדיין), אז הכנתי בעצמי תבשיל דומה ולא פחות טעים. הוא התחסל ברגע, וגם לא טבעונים אהבו אותו מאוד.

מצרכים לכ-3 מנות גדולות

4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים
500 גרם סייטן טבעי, מופשר
3 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
כף שמן
¼ כוס מים
100 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים, 500 מ״ל
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף או מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

חותכים את גוש הסייטן לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את השום, כף שמן, פפריקה ורבע כוס מים ומערבבים היטב. נותנים לסייטן לנוח ולספוג טעמים בזמן שמכינים את שאר המרכיבים.
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומניחים בקערה. מתבלים את תפוחי האדמה בשמן (לשים בנדיבות) ומלח ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהם מתרככים (בערך חצי שעה).
בנתיים קוצצים את הבצלים דק ככל האפשר ומטגנים במחבת עמוקה או סיר. גם כאן לא להתקמצן על השמן. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים היטב מכל כיווניו, בערך 10 דקות. אל המחבת (או הסיר) מוסיפים את הסייטן המטובל ומטגנים אותו כ-2-3 דקות. בקערת הסייטן הריקה מערבבים היטב 2 כוסות מים ו-100 גרם רסק עגבניות. את תוכן הקערה שופכים אל המחבת, מביאים לרתיחה ומתבלים באבקת מרק או מלח לפי טעמכם. מורדים את האש ללהבה נמוכה ונותנים לסייטן להתבשל ברוטב כארבעים דקות עד לצמצום הנוזלים. מידי פעם מערבבים כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
אחרי שהתבשיל הצטמצם מורידים אותו מהאש, מוסיפים אליו את תפוחי האדמה האפויים ומערבבים היטב.
אפשר לקשט עם מעט פטרוזיליה.
מגישים חם.
בתיאבון!

תבשיל גולש הונגרי

Loading💓 הוסף מתכון למועדפים

2 תגובות

  • היי! אני רוצה להכין את התבשיל יום/יומיים מראש ולחמם. האם תפוחי האדמה האפויים ישארו טריים ולא יאבדו מפריכותם? רשום שמערבביםאת התפוחים עם הגולש אך לא ברור אם התפוחים נשארים יבשים ופריכים או מתערבבים עם נוזלים. תודה מראש!

    • התפוחי האדמה יוצאים פריכים ונשארים כאלה כשמגישים את המנה. אני חושבת שזה יהיה סבבה להגיש אחרי יום, אבל התוצאה תצא פחות טובה. אולי להכין בנפרד ולפני שמגישים לערבב עם הסייטו המטובל… תמיד עדיף להגיש טרי, כמובן

השאר תגובה