מתכונים למנות עיקריות

שניצל טבעוני

שניצל טבעוני

שידרוג מעולה לחזה בגריל מן הצומח עם מרכיבים פשוטים ביותר שבטוח יש לכם בבית. אל דאגה לא מרגישים בכלל את הטחינה היא שם כדי לשמש דבק לפירורי הלחם. שניצל כיפי וטעים לרגעים האלה שבא לכם להתפנק. וכן, יש גם אופציה דלה בקלוריות, במקום לטגן אפשר לאפות.

מצרכים

חזה בגריל מן הצומח של טבעול
טחינה או קמח חומוס מעורבב עם מים
פירורי לחם או פאנקו
שומשום, לא חובה
מעט מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה

מפשירים את החזה בגריל.
מכינים את הטחינה: מערבבים טחינה עם מים ומעט מלח עד שנוצר מרקם משחתי (או את קמח החומוס עם מים, עד למרקם של בלילת פנקייק). מכינים צלחת שטוחה עם פירורי הלחם, השומשום ומעט מלח.
מצפים היטב את ה״חזה״ בטחינה, מכל הכיוונים, וטובלים בצלחת פירורי הלחם עד שכל ה״חזה״ מצופה בפירורים.
מחממים מחבת עם שמן, וכשהשמן מספיק חם מניחים את ה״חזה״ ומטגנים כדקה מכל כיוון עד שהוא הופך לזהוב. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, כדי לספוג את שאריות השמן.
מי שמעדיף לאפות: במקום לטגן, מרססים (או מושחים) מעט שמן על השניצלים ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
אוכלים ליד סלט, פירה, אורז או כל דבר שבא לכם.
בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

7 תגובות

השאר תגובה