מתכונים לקינוחים

שוקופאי

שוקופאי טבעוני

מי לא מכיר את השוקופאי? בתור ילדה מושבניקית להגיע לסניף של בורגראנץ׳ בעיר הגדולה היה אירוע נדיר. אני זוכרת שחיכיתי לסוף הארוחה רק כדי לאכול את השוקופאי (ולשחק בצעצוע שהגיע עם ארוחת הילדים).
מסתבר שהקינוח עוד קיים בסניפים השונים ומבירור עם שירות הלקוחות שלהם – הקינוח לא טבעוני (חבל, כי ממש קיוויתי).
אז קבלו את הגרסה הטבעונית לשוקופאי הנוסטלגי של שנות ה-90 :)

מצרכים לכ-10 שוקופאי

בצק פילו מופשר (בערך 8 דפים)
2 מעדני סויה שוקולד
4 כפיות אבקת סוכר (לכל מעדן 2 כפיות סוכר)
1 מיכל שמנת צמחית לבישול
1 כפית דגושה של קורנפלור
פנקו – פירורי לחם יפניים
שמן לטיגון

כמה הערות חשובות לפני שניגשים לעבודה:

1. ניסיתי להחליף את הפילו עם בלינצ׳ס – זה לא עבד, הבלינצ׳ס ספג המון שמן והפך את זה לבלתי אכיל.
2. ראיתי שיש בסופרים בצק פילו שלא מצריך קירור או הקפאה (נמצא באיזור הלחם) – זה פיתרון טוב כי חבל על כל הבצק שמפשירים (אלא אם כן אתם משתמשים בו לדברים נוספים). ראיתי שיש אותו גם בצורה מרובעת – נראה לי שזה עדיף למתכון הזה.
3. פנקו – פירורי לחם יפניים, הם גסים יותר ונותנים את הקראנצ׳יות הרצויה (בניגוד לפירורי לחם רגילים).
4. המעדן לא מספיק מתוק אחרי הטיגון, לכן הוספתי לו אבקת סוכר.
5. וכן, לפני שאתם שואלים, ניסיתי לאפות אותם. זה קצת מוריד מהחוויה של השוקופאי. אם אתם מתעקשים, התהליך זהה, במקום לטגן אופים בחום בינוני כ-10 דקות עד להזהבה.

אופן ההכנה

מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן.

מכינים את תערובת השוקולד

מערבבים היטב בקערה את השוקולד ואבקת הסוכר עד שהאבקה נטמעת במעדן. אפשר להוסיף סוכר לפי טעמכם האישי.

מכינים את תערובת השמנת

מערבבים היטב את השמנת עם 2 כפיות קורנפלור. כדאי להשתמש במטרפה כדי שלא ישארו גושים.

מרכיבים את השוקופאי

חותכים (בעדינות) עלה כפול של פילו למלבן בינוני. מניחים אותו כשהרוחב כלפינו. לוקחים כפית מתערובת השוקולד ומורחים ברבע התחתון של המלבן. מקפלים את צידי המלבן פנימה, תופסים את הקצה התחתון ומתחילים לגלגל. שניה לפני שמסיימים את הגלגול מורחים מתערובת השמנת וממשיכים לגלגל. השמנת משמשת להדבקה כדי שהפאי לא יפתח בטיגון.
טובלים כל גליל בשמנת, מעבירים לפירורי הפאנקו (שנמצאים בצלחת שהכנו מראש) ומטגנים בשמן עמוק עד שהפאי מזהיב (2-3 דקות). מוצאים לצלחת עם נייר סופג כדי שיספוג את עודפי השמן ומגישים.
**היזהרו מכוויות! (בדיוק כמו בשוקופאי המקורי) :)
בתיאבון!

Loading💛 הוסף למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה