מתכונים למנות עיקריות

“שווארמה” טבעונית מפתיתי סויה וירקות מוקפצים

שווארמה טבעונית

המנה מכילה חלבון מלא, ויטמינים ומינרלים בזכות הסויה הירקות והבישול הקצר יחסית,
היא משביעה מאוד ומהווה ארוחה שלמה בצלחת אחת.

מצרכים

חצי שקית “פתיתי שפע”
בצל גדול חתוך לרצועות
2-3 שיני שום פרוסות
גזר פרוס
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
חצי שקית שעועית ירוקה קפואה
קישוא/זוקיני חתוך לקוביות

אופן ההכנה

מבשלים את פתיתי השפע עד ריכוך בהמון מים עם מלח ומעט אבקת ירקות או תבלינים שאוהבים כגון כורכום, חוויאג’, פפריקה, פלפל שחור.
מסננים מהמים וסוחטים מעט.
במחבת עם שתי כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הפטריות, ושאר הירקות למעט הזוקיני. מטגנים מעט עד לריכוך חלקי.
מבשלים את השעועית הירוקה בסיר עם מים בישול קצר, עד שהן נגיסות, מסננים ומוסיפים לתערובת הירקות.
מוסיפים תבלינים כגון חוויאג’, כורכום/קארי, פלפל שחור גרוס, מלח אטלנטי, מעט רוטב סויה.
מוסיפים את קוביות הזוקיני, מערבבים ומוסיפים את פתיתי השפע המבושלים.
מקפיצים את הכל ביחד לכמה דקות על אש גבוהה, טועמים ומתקנים תיבול.
אוכלים חם.
[printfriendly]

Loading💛 הוסף למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה